Pentru aluat:
- 400 g faina
- 120 g zahar
- 200 g unt
- 1-2 oua
- 1 pliculet de vanilie
- aroma de coaja de lamaie
- 4 linguri de zeama de lamaie
- putina sare
- 2 galbenusuri de ou
- 3 linguri de frisca
- 100 g zahar pudra
Faina se pune intr-un bol si peste faina se pune untul,de preferat ca untul sa fie dat prin razatoare. Se adauga ouale, zaharul, aroma de coaja de lamaie,zeama de la lamaie, putina sare,vanilia si se amesteca bine tot( de preferat cu mixerul).
Aluatul obtinut se tine la frigider timp de o ora invelit in folie de aluminiu.
Se incinge bine cuptorul.
Aluatul se intinde pe masa si se lasa sa aiba o grosime de aproximativ 5 mm. Se formeaza stelute ( cu ajutorul unor forme) care se pun pe o tava tapetata cu hartie de copt.
Cele doua galbenusuri de ou se amesteca bine cu frisca. Compozitia obtinuta se pune peste stetelutele din tava. Se mai adauga si putin zahar pudra.
Se tin la cuptor pana stelutele prin o nuanta de maro (aproximativ 10 minute.)
Pofta dulce!
Sursa: Delly.ro
Inspira-te de pe Delly.ro pentru pregatirea mesei de Craciun. Noi iti recomandam si urmatoarele retete:
Chec pentru Craciun
Friptura de porc
Carnati haiducesti
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară