Reteta speciala pentru sarbatori.
Ingrediente
Pentru aluat:
  • 400 g faina
  • 120 g zahar
  • 200 g unt
  • 1-2 oua
  • 1 pliculet de vanilie
  • aroma de coaja de lamaie
  • 4 linguri de zeama de lamaie
  • putina sare
Pentru glazura:
  • 2 galbenusuri de ou
  • 3 linguri de frisca
  • 100 g zahar pudra
Mod de preparare

Faina se pune intr-un bol si peste faina se pune untul,de preferat ca untul sa fie dat prin razatoare. Se adauga ouale, zaharul, aroma de coaja de lamaie,zeama de la lamaie, putina sare,vanilia si se amesteca bine tot( de preferat cu mixerul).
Aluatul obtinut se tine la frigider timp de o ora invelit in folie de aluminiu.
Se incinge bine cuptorul.
Aluatul se intinde pe masa si se lasa sa aiba o grosime de aproximativ 5 mm. Se formeaza stelute ( cu ajutorul unor forme) care se pun pe o tava tapetata cu hartie de copt.
Cele doua galbenusuri de ou se amesteca bine cu frisca. Compozitia obtinuta se pune peste stetelutele din tava. Se mai adauga si putin zahar pudra.
Se tin la cuptor pana stelutele prin o nuanta de maro (aproximativ 10 minute.)

Pofta dulce!

Sursa: Delly.ro
Inspira-te de pe Delly.ro pentru pregatirea mesei de Craciun. Noi iti recomandam si urmatoarele retete:
Chec pentru Craciun
Friptura de porc
Carnati haiducesti

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri