Pentru aluat:
- 400 g faina
- 120 g zahar
- 200 g unt
- 1-2 oua
- 1 pliculet de vanilie
- aroma de coaja de lamaie
- 4 linguri de zeama de lamaie
- putina sare
- 2 galbenusuri de ou
- 3 linguri de frisca
- 100 g zahar pudra
Faina se pune intr-un bol si peste faina se pune untul,de preferat ca untul sa fie dat prin razatoare. Se adauga ouale, zaharul, aroma de coaja de lamaie,zeama de la lamaie, putina sare,vanilia si se amesteca bine tot( de preferat cu mixerul).
Aluatul obtinut se tine la frigider timp de o ora invelit in folie de aluminiu.
Se incinge bine cuptorul.
Aluatul se intinde pe masa si se lasa sa aiba o grosime de aproximativ 5 mm. Se formeaza stelute ( cu ajutorul unor forme) care se pun pe o tava tapetata cu hartie de copt.
Cele doua galbenusuri de ou se amesteca bine cu frisca. Compozitia obtinuta se pune peste stetelutele din tava. Se mai adauga si putin zahar pudra.
Se tin la cuptor pana stelutele prin o nuanta de maro (aproximativ 10 minute.)
Pofta dulce!
Sursa: Delly.ro
Inspira-te de pe Delly.ro pentru pregatirea mesei de Craciun. Noi iti recomandam si urmatoarele retete:
Chec pentru Craciun
Friptura de porc
Carnati haiducesti
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă