Pentru ca in continuare este post, era cazul sa trec si o reteta de post; am facut mai multe in perioada asta, interesante si surprinzator de bune; urmeaza sa le scriu si pe celelalte.

Pentru aceste rulouri, am furat ideea de la mama; ea le facuse insa cu branza, dar mi s-au parut bune si interesante; in plus, in functie de preferinte, pot fi umplute cu muuuuuulte: carne, sunca, legume, cascaval sau alte branzeturi ...

Am folosit urmatoarele:

  • aluat - un pachet de foietaj de la magazin
  • o cutie de ciuperci
  • 2 bucati de praz mai maricele
  • putin ulei
  • condimente
  • sos - facut dupa reteta de sos de pizza de aici
  • ~ 50 de gr cascaval de post (nu prea ma incanta folosirea acestui produs, dar se dovedeste util)

Intr-o prima etapa, am facut sosul; l-am pus intr-un castron si l-am lasat sa se raceasca. Intr-o tigaie, am pus 2-3 linguri de ulei, prazul spalat si tocat bucatele de ~1cm grosime si ciupercile scurse si spalate. Am pus capacul tigaii si am inabusit totul pana s-a inmuiat bine prazul.

Am intins foaia de aluat - atentie sa nu fie prea moale. Am turnat peste sosul si l-am distribuit pe toata foaia; peste sos, am adaugat mixul de praz si ciuperci. Am rulat apoi cu grija sa nu iasa compozitia pe la margini; fiind destul de moale, am bagat ruloul la congelator cam o ora si jumatate, cat sa se intareasca un pic pentru a putea fi taiat cat mai bine. Cand l-am scos de la rece, am taiat bucati de 2-3 cm grosime si le-am pus in tava pe hartie de copt; am ras foarte putin cascaval pe fiecare bucata si am pus in cuptor la 200 de grade, unde a stat ~45 de minute.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC!

Sunt excelente. Pofta buna!

Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul Oanei Savu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri