Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 450 g mazare
- 1 ceasca orez
- 200 g ciuperci
- 2 cepe
- 1 capatana usturoi
- 4 linguri ulei
- 1 foaie dafin
- marar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tocati marunt ceapa, dupa care o caliti in ulei incins, turnati 0,5 l apa si adaugati mazarea, orezul, ciupercile taiate, sarea, piperul. Lasati la fiert la foc potrivit 15 minute. Adaugati usturoiul taiat marunt si foaia de dafin si se lasa la foc mic inca 10 minute. Mai adaugati apa fierbinte, daca este nevoie, ca orezul sa fie bine fiert. La sfarsit presarati mararul tocat. Este indicat, ca atunci cand se ia de pe foc mancarea, sa nu fie foarte scazuta, deoarece orezul mai trage din sos in timp ce se raceste. Astfel, se evita riscul ca mancarea sa devina pre groasa.
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă