Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 450 g mazare
- 1 ceasca orez
- 200 g ciuperci
- 2 cepe
- 1 capatana usturoi
- 4 linguri ulei
- 1 foaie dafin
- marar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tocati marunt ceapa, dupa care o caliti in ulei incins, turnati 0,5 l apa si adaugati mazarea, orezul, ciupercile taiate, sarea, piperul. Lasati la fiert la foc potrivit 15 minute. Adaugati usturoiul taiat marunt si foaia de dafin si se lasa la foc mic inca 10 minute. Mai adaugati apa fierbinte, daca este nevoie, ca orezul sa fie bine fiert. La sfarsit presarati mararul tocat. Este indicat, ca atunci cand se ia de pe foc mancarea, sa nu fie foarte scazuta, deoarece orezul mai trage din sos in timp ce se raceste. Astfel, se evita riscul ca mancarea sa devina pre groasa.
Concert umanitar pentru victimele cutremurului din Turcia
Ce trebuie să faci în timpul unui cutremur. Ce trebuie să conțină rucsacul de urgență
The Story of Autism rescrie povestea copiilor cu autism şi lansează o campanie de strângere de fonduri
Copiii din Turcia și Siria sunt în risc vital. Salvați Copiii România anunță un mecanism de ajutor imediat