12:04, 14 Aprilie 2011 publicat în Retete culinare

In zilele de post prepara aceasta gustoasa mancare de mazare cu orez si ciuperci. Mazarea cu orez si ciuperci este foarte sanatoasa si satioasa.

Dificultate: redusa

Ingrediente:

Citeste si:
Testul boabelor de orez: Îți putem ghici cea mai arzătoare dorință?
Testul boabelor de orez: Îți...
  • 450 g mazare
  • 1 ceasca orez
  • 200 g ciuperci
  • 2 cepe
  • 1 capatana usturoi
  • 4 linguri ulei
  • 1 foaie dafin
  • marar
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Tocati marunt ceapa, dupa care o caliti in ulei incins, turnati 0,5 l apa si adaugati mazarea, orezul, ciupercile taiate, sarea, piperul. Lasati la fiert la foc potrivit 15 minute. Adaugati usturoiul taiat marunt si foaia de dafin si se lasa la foc mic inca 10 minute. Mai adaugati apa fierbinte, daca este nevoie, ca orezul sa fie bine fiert. La sfarsit presarati mararul tocat. Este indicat, ca atunci cand se ia de pe foc mancarea, sa nu fie foarte scazuta, deoarece orezul mai trage din sos in timp ce se raceste. Astfel, se evita riscul ca mancarea sa devina pre groasa.

Citeste si:
Baobab-ul, Copacul Vieții: beneficii și cum îl poți folosi în...
Baobab-ul, Copacul Vieții:...


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri