Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 250 g faina
- 25 g drojdie de bere
- 7 linguri de zahar
- 5 linguri ulei
- 50 ml apa calda
- 1/4 lingurita bicarbonat
- 1 lingurita zeama de lamaie sau otet
- 1 praf de sare
- 1 lingura coaja rasa de lamaie
- 1 borcan gem (afine,prune )
- 4 linguri nuci pisate
Mod de preparare:
Se pregateste aluatul. Drojdia de bere se pune la dospit in putina apa calda, cu 1 lingura zahar. In faina cernuta se inglobeaza zaharul, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie sau otet, drojdia, sarea, uleiul si coaja rasa de lamaie. Se framanta aluatul si se lasa sa se odihneasca 1 h . Se fac doua foi, care se ung pe rand cu dulceata de afine, apoi se presara nuca. Se ruleaza fiecare foaie si ambele rulade si se aseaza in tava. Se taie in felii groase si se coc la foc potrivit. Cand este gata, se poate presara peste prajitura zahar pudra.
Cancerul de sân triplu negativ (TNBC) în România. Sondaj: 7 din 10 paciente chestionate cu TNBC au până în 50 de ani
Un cabinet de avocat din Iași vă va ajuta să înființați o societate în deplină legalitate!
Cum te simți cu adevărat? – un experiment psihologic inedit
La Campionat ținem cu ele! Avon și Asociația Anais oferă butoane de panică femeilor vulnerabile, în perioada EURO 2024