Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 250 g faina
- 25 g drojdie de bere
- 7 linguri de zahar
- 5 linguri ulei
- 50 ml apa calda
- 1/4 lingurita bicarbonat
- 1 lingurita zeama de lamaie sau otet
- 1 praf de sare
- 1 lingura coaja rasa de lamaie
- 1 borcan gem (afine,prune )
- 4 linguri nuci pisate
Mod de preparare:
Se pregateste aluatul. Drojdia de bere se pune la dospit in putina apa calda, cu 1 lingura zahar. In faina cernuta se inglobeaza zaharul, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie sau otet, drojdia, sarea, uleiul si coaja rasa de lamaie. Se framanta aluatul si se lasa sa se odihneasca 1 h . Se fac doua foi, care se ung pe rand cu dulceata de afine, apoi se presara nuca. Se ruleaza fiecare foaie si ambele rulade si se aseaza in tava. Se taie in felii groase si se coc la foc potrivit. Cand este gata, se poate presara peste prajitura zahar pudra.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară