Pentru ca in continuare este post, era cazul sa trec si o reteta de post; am facut mai multe in perioada asta, interesante si surprinzator de bune; urmeaza sa le scriu si pe celelalte.

Pentru aceste rulouri, am furat ideea de la mama; ea le facuse insa cu branza, dar mi s-au parut bune si interesante; in plus, in functie de preferinte, pot fi umplute cu muuuuuulte: carne, sunca, legume, cascaval sau alte branzeturi ...

Am folosit urmatoarele:

  • aluat - un pachet de foietaj de la magazin
  • o cutie de ciuperci
  • 2 bucati de praz mai maricele
  • putin ulei
  • condimente
  • sos - facut dupa reteta de sos de pizza de aici
  • ~ 50 de gr cascaval de post (nu prea ma incanta folosirea acestui produs, dar se dovedeste util)

Intr-o prima etapa, am facut sosul; l-am pus intr-un castron si l-am lasat sa se raceasca. Intr-o tigaie, am pus 2-3 linguri de ulei, prazul spalat si tocat bucatele de ~1cm grosime si ciupercile scurse si spalate. Am pus capacul tigaii si am inabusit totul pana s-a inmuiat bine prazul.

Am intins foaia de aluat - atentie sa nu fie prea moale. Am turnat peste sosul si l-am distribuit pe toata foaia; peste sos, am adaugat mixul de praz si ciuperci. Am rulat apoi cu grija sa nu iasa compozitia pe la margini; fiind destul de moale, am bagat ruloul la congelator cam o ora si jumatate, cat sa se intareasca un pic pentru a putea fi taiat cat mai bine. Cand l-am scos de la rece, am taiat bucati de 2-3 cm grosime si le-am pus in tava pe hartie de copt; am ras foarte putin cascaval pe fiecare bucata si am pus in cuptor la 200 de grade, unde a stat ~45 de minute.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Editura CUANTIC a lansat Cartea Paștelui „Georgian Legend” – un spectacol uluitor de dans, muzică și coregrafie pe 21 aprilie la Sala Palatului Școala de dans Arthur Murray Bucharest depășește pragul de 1000 de clienți

Sunt excelente. Pofta buna!

Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul Oanei Savu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri