Pentru aceste rulouri, am furat ideea de la mama; ea le facuse insa cu branza, dar mi s-au parut bune si interesante; in plus, in functie de preferinte, pot fi umplute cu muuuuuulte: carne, sunca, legume, cascaval sau alte branzeturi ...
Am folosit urmatoarele:
- aluat - un pachet de foietaj de la magazin
- o cutie de ciuperci
- 2 bucati de praz mai maricele
- putin ulei
- condimente
- sos - facut dupa reteta de sos de pizza de aici
- ~ 50 de gr cascaval de post (nu prea ma incanta folosirea acestui produs, dar se dovedeste util)
Intr-o prima etapa, am facut sosul; l-am pus intr-un castron si l-am lasat sa se raceasca. Intr-o tigaie, am pus 2-3 linguri de ulei, prazul spalat si tocat bucatele de ~1cm grosime si ciupercile scurse si spalate. Am pus capacul tigaii si am inabusit totul pana s-a inmuiat bine prazul.
Am intins foaia de aluat - atentie sa nu fie prea moale. Am turnat peste sosul si l-am distribuit pe toata foaia; peste sos, am adaugat mixul de praz si ciuperci. Am rulat apoi cu grija sa nu iasa compozitia pe la margini; fiind destul de moale, am bagat ruloul la congelator cam o ora si jumatate, cat sa se intareasca un pic pentru a putea fi taiat cat mai bine. Cand l-am scos de la rece, am taiat bucati de 2-3 cm grosime si le-am pus in tava pe hartie de copt; am ras foarte putin cascaval pe fiecare bucata si am pus in cuptor la 200 de grade, unde a stat ~45 de minute.
Sunt excelente. Pofta buna!
Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul Oanei Savu
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară