Timp de preparare: 15 minute
Ingrediente:
- 1 borcan mazare de gradina de 680 g cumparat din magazin alimentar
- o cana bulion
- sare
- 2 catei usturoi
- 2 linguri faina alba
- 100 ml ulei
- 1 legatura patrunjel verde
- cateva crengute de marar verde.
Mod de preparare:
Intr-o craticioara punem uleiul la incins, adaugam faina, rumenim la foc mic, adaugam mazarea si lichidul in care a fost conservata. Amestecam bine, apoi imediat adaugam bulionul. Se lucreaza la foc domol, amestecam mereu sa nu se faca cocoloase, fierbem mancarea pana se ingroasa, formandu-se un sos. Se potriveste gustul mancarii de sare, stingem focul. Adaugam usturoiul zdrobit in presa de usturoi si presaram verdeata tocata marunt.Pt ca aceasta saptamana este saptamana branzei, in care se consuma oua si branza, mazarea am mancat-o cu oua ochiuri.
Sfat: va recomand mazarea de gradina pt ca este bine fiarta si lichidul in care e conservata e usor dulce. In timpul postului acest fel de mancare se mananca fara oua sau carne.
Mai multe retete gustoase pe blogul dulcesarat.blogspot.com
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară