Acest mult asteptat soare de primavara are numeroase beneficii asupra starii mele de spirit. Inca de cand rasare il vad de pe geamul dormitorului si e o placere sa deschid larg geamurile si sa il las in casa impreuna cu aerul inca taios de dimineata. Ziua toate merg parca mai usor, treaba merge mai bine, mancarea se pregateste mai repede si timpul pare sa fie mai rabdator.
In aceasta dupa-amiaza, dupa aproape o saptamana de absenta din bucatarie (motivata de o gripa uracioasa, nu de burtica de 37 de saptamani :)), am revenit in bucatarie incercand sa pregatesc ceva ce sa potoleasca pofta mea de "ceva proaspat" si nelipsita carne din meniu.
Iata ce a iesit.
Pentru carne am folosit:
- aprox. 500 gr muschi de porc taiat fasii
- condiment special de porc
Pentru salata/garnitura:
- 1 conserva fasole boabe
- 1 ceapa rosie
- 2 rosii
- 2 morcovi
- ulei de masline
- otet balsamic
- patrunjel
- cimbru
- sare
Carnea taiata fasii si condimentata am prajit-o pana s-a rumenit intr-o tigaie. Intre timp am pregatit salata din ingredientele de mai sus si am amestecat-o bine pentru a se patrunde bine aromele. Am asezat salata in boluri incapatoare, deasupra am asezat fasiile de carne si am servit astfel, simplu si rapid! :)
Mai multe retete delicioase puteti gasi pe blogul amainbucatarie.blogspot.com
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă