Salam de prune uscate

12:04, 8 Aprilie 2011 publicat în Retete culinare

Salam de prune uscate: un desert excelent pentru zilele de post.

Dificultate: redusa

Ingrediente:

Citeste si:
Mixit se lansează în România
Mixit se lansează în România
  • 1 kg prune uscate
  • 200 g zahar
  • 50 ml apa
  • 200-300 g nuci

Mod de preparare:

Nucile se prajesc in cuptor 10-15 minute, apoi se scot si se maruntesc cu cutitul. Prunele uscate se spala in 2-3 ape, se scot samburii si se dau prin masina de tocat. Se pune la fiert apa cu zahar si dupa ce s-a topit, se adauga pasta de prune. Se lasa pe foc 5-6 minute se obtine o pasta omogen, iar apoi se adauga nucile macinate si se amesteca. Pe mai multe folii de aluminiu sau de celofan se pre­sara cate o lingura de zahar pudra, apoi una plina cu varf din compozitia de prune si se ruleaza si se formeaza salamul. Se da la frigider cateva ore si apoi se consuma.

Citeste si:
Pune-ți o dorință (sau 3): De ce suflăm în lumânări la zilele de...
Pune-ți o dorință (sau 3): De...


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri