Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 1 kg prune uscate
- 200 g zahar
- 50 ml apa
- 200-300 g nuci
Mod de preparare:
Nucile se prajesc in cuptor 10-15 minute, apoi se scot si se maruntesc cu cutitul. Prunele uscate se spala in 2-3 ape, se scot samburii si se dau prin masina de tocat. Se pune la fiert apa cu zahar si dupa ce s-a topit, se adauga pasta de prune. Se lasa pe foc 5-6 minute se obtine o pasta omogen, iar apoi se adauga nucile macinate si se amesteca. Pe mai multe folii de aluminiu sau de celofan se presara cate o lingura de zahar pudra, apoi una plina cu varf din compozitia de prune si se ruleaza si se formeaza salamul. Se da la frigider cateva ore si apoi se consuma.
McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună
Prelungim termenul de înscriere ca voluntar pentru copiii abandonați. Ultima zi de înscriere: 10 octombrie
Un român câștigă Premiul Next Generation Design pentru bicicleta hibrid-electrică SYNTHESIS
Ajungem MARI lansează Muzeul Viu al Empatiei