7 Aprilie 2011 publicat în Retete culinare 17 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Mama mea e convinsa ca nu poate trece saptamana fara sa "mestereasca" cateva dulciuri, pe langa ce "combin" eu. Nu face prajituri cu crema, nici prea complicate (zice ea), dar face acele prajituri traditionale transilvane care ma leaga de copilarie.

Si de la ea citire, iata o reteta de prajitura ardeleneasca cu urda, ca tot e vremea mulsului oilor si deci e vremea produselor de stana proaspete.

Timp de preparare: 15 min.
Timp de coacere: 20 min.
Cantitate rezultata: 30 bucati

Ingrediente aluat:


  • 500 gr. faina 000 sau 650
  • 2 galbenusuri
  • 5 linguri de zahar
  • 1 cub de drojdie
  • 300 gr unt sau margarina
  • lapte caldut cat cuprinde pentru a obtine o coca potrivit de moale

Amestecati drojdia cu 2 linguri de zahar si putin lapte caldut si adaugati-o in faina. Adaugati galbenusurile si margarina topita si racita si amestecati, adaugand lapte caldut pana cand obtineti o coca potrivit de moale. Framantati pana cand coca se desprinde de mana si de vas.

Umplutura:

  • 1 kg urda dulce (ricotta)
  • 2 albusuri
  • 5 linguri de zahar
  • 300 gr stafide
  • o lingurita de coaja de lamaie
  • 2 linguri de frisca dulce

Bateti albusurile spuma cu zaharul adaugati la final coaja de lamaie si stafidele si frisca dulce nebatuta. Impartiti aluatul in doua si intindeti o foaie de aluta in tava tapetata cu hartie de copt. Peste foaie asezati umplutura de urda si la final cealalta foaie de aluat pe care o intepati din loc in loc cu furculita. Dati la cuptorul incins in prealabil si lasati 20-30 de minute, in functie de cuptor. Cand scoateti prajitura pudrati-o abundent cu zahar pudra vanilat, cum gasiti la Dr. Oetker.

Pofta buna. :)

Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul klausburger.blogspot.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri