Si de la ea citire, iata o reteta de prajitura ardeleneasca cu urda, ca tot e vremea mulsului oilor si deci e vremea produselor de stana proaspete.
Timp de preparare: 15 min.
Timp de coacere: 20 min.
Cantitate rezultata: 30 bucati
Ingrediente aluat:
- 500 gr. faina 000 sau 650
- 2 galbenusuri
- 5 linguri de zahar
- 1 cub de drojdie
- 300 gr unt sau margarina
- lapte caldut cat cuprinde pentru a obtine o coca potrivit de moale
Amestecati drojdia cu 2 linguri de zahar si putin lapte caldut si adaugati-o in faina. Adaugati galbenusurile si margarina topita si racita si amestecati, adaugand lapte caldut pana cand obtineti o coca potrivit de moale. Framantati pana cand coca se desprinde de mana si de vas.
Umplutura:
- 1 kg urda dulce (ricotta)
- 2 albusuri
- 5 linguri de zahar
- 300 gr stafide
- o lingurita de coaja de lamaie
- 2 linguri de frisca dulce
Bateti albusurile spuma cu zaharul adaugati la final coaja de lamaie si stafidele si frisca dulce nebatuta. Impartiti aluatul in doua si intindeti o foaie de aluta in tava tapetata cu hartie de copt. Peste foaie asezati umplutura de urda si la final cealalta foaie de aluat pe care o intepati din loc in loc cu furculita. Dati la cuptorul incins in prealabil si lasati 20-30 de minute, in functie de cuptor. Cand scoateti prajitura pudrati-o abundent cu zahar pudra vanilat, cum gasiti la Dr. Oetker.
Pofta buna. :)
Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul klausburger.blogspot.com
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă