Si de la ea citire, iata o reteta de prajitura ardeleneasca cu urda, ca tot e vremea mulsului oilor si deci e vremea produselor de stana proaspete.
Timp de preparare: 15 min.
Timp de coacere: 20 min.
Cantitate rezultata: 30 bucati
Ingrediente aluat:
- 500 gr. faina 000 sau 650
- 2 galbenusuri
- 5 linguri de zahar
- 1 cub de drojdie
- 300 gr unt sau margarina
- lapte caldut cat cuprinde pentru a obtine o coca potrivit de moale
Amestecati drojdia cu 2 linguri de zahar si putin lapte caldut si adaugati-o in faina. Adaugati galbenusurile si margarina topita si racita si amestecati, adaugand lapte caldut pana cand obtineti o coca potrivit de moale. Framantati pana cand coca se desprinde de mana si de vas.
Umplutura:
- 1 kg urda dulce (ricotta)
- 2 albusuri
- 5 linguri de zahar
- 300 gr stafide
- o lingurita de coaja de lamaie
- 2 linguri de frisca dulce
Bateti albusurile spuma cu zaharul adaugati la final coaja de lamaie si stafidele si frisca dulce nebatuta. Impartiti aluatul in doua si intindeti o foaie de aluta in tava tapetata cu hartie de copt. Peste foaie asezati umplutura de urda si la final cealalta foaie de aluat pe care o intepati din loc in loc cu furculita. Dati la cuptorul incins in prealabil si lasati 20-30 de minute, in functie de cuptor. Cand scoateti prajitura pudrati-o abundent cu zahar pudra vanilat, cum gasiti la Dr. Oetker.
Pofta buna. :)
Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul klausburger.blogspot.com
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară