Reteta este foarte potrivita in aceasta perioada cand gasim legume pline de savoare, dar si pentru ca tinem cuptorul pornit si nu mai simtim frigul care s-a lasat de cateva zile.
Pentru 2 portii avem nevoie de:
- 2 - 3 vinete micute (maxim 500 g)
- 1 dovlecel potrivit
- 1 ceapa
- 1 ardei
- 1 - 2 rosii maricele (cam 400 g)
- 3 - 4 catei usturoi
- 2 - 3 linguri ulei de masline
- oregano, patrunjel, cimbru
- sare, piper
Optional se poate pune si cascaval ( o felie de 50 de g)
Se spala vinetele si dovlecelul si se taie codita vinetelor. Se taie in in 2 pe lungime si folosind un cutit se cresteaza miezul care va fi scos. Cu o lingurita se scoate miezul, lasand o margine de aproximativ 0.5cm. Cupele ramase se sareaza in interior si se lasa sa se scurga. Miezul de dovlecel si de vanata se pune intr-o sita, se sareaza si se lasa la scurs cam 20 de minute.
Tocam ceapa si ardeiul marunt si le calim in 2 linguri de ulei de masline. Adaugam putina sare, iar dupa vreo 5 minute adaugam rosiile decojite si miezul de vinete si dovlecei, toat
Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul furnicuti.blogspot.com
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară