Pizza este una dintre cele mai apreciate preparate ale bucatariei italiene si una dintre mancarurile noastre preferate. Ne-am obisnuit sa o comandam acasa, la serviciu si sa o consumam atunci cand iesim la restaurant Dar fara indoiala o pizza preparata in casa este mult mai buna, mai ieftina si mai gustoasa decat in oras. Poti pune in ea oricate si orice ingrediente doresti si cu eforturi mici, te poti bucura de o pizza delicioasa intr-un timp foarte scurt. Poti prepara o pizza cu de toate, asta putand fi si un bun mod de a scapa de resturile de prin frigider. Daca esti pe fuga, ti-au sosit musafiri neasteptati sau pur si simplu nu ai chef de framantat aluat, incearca pizza fara blat.
INGREDIENTE:
Aluat:
- 150 ml apa
- 3 linguri ulei
- ½ lingurita sare,
- 1 lingurita drojdie uscata,
- 250 g faina
Umplutura:
- 200 g legume congelate
- 100 g ciuperci
- 1 ceapa
- 3 linguri ulei
- masline
- 2 rosii
- sare
- piper
- busuioc
- ketchup
PREPAPARE:
Se dizolva drojdia in apa calduta, se adauga sarea, uleiul si faina. Se framanta aluatul si se intinde in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se lasa deoparte pana se pregateste umplutura. Ceapa taiata pestisori, ciupercile taiate felii si legumele congelate se calesc in ulei timp de 6-7 min. Se asezoneaza cu sare, piper si busuioc.
Aluatul din tava se unge cu un strat de ketchup, se aseaza umplutura de legume, maslinele si rosiile taiate felii. Se coace 20-25 minute.
Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul truedelights.wordpress.com
SOS Satele Copiilor organizează a treia ediție a festivalului de bine FestiSAT
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana