Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 400 g cartofi
- 100 g faina
- 1 lingurita ulei
- 1/2 lingurita zahar
- 1 kg prune
- 1 praf scortisoara
- putin unt
- 7-8 linguri pesmet
- zahar pudra
Mod de preparare:
Cartofii se spala, se fierb cu coaja in apa cu sare, se curata si, cand inca sunt calzi se zdrobesc bine. Se framanta un aluat elastic si nu prea tare din cartofi, faina, un praf de sare, ulei si putin zahar. Se spala prunele. Se iau din aluat bucati cam cat o nuca de mare, fiecare pruna se imbraca intr-un strat de aluat cat mai uniform, se rotunjesc cu mana. Se fierb galustele in apa clocotita cu putina sare, la foc domol, cu capac. Se incinge putin ulei si se rumeneste pesmetul. Se pudreaza pesmetul cu putina scortisoara, se scot galustele cu prune cu spumiera, se scurg si se tavalesc pesmet fierbinte. Se pudreaza cu zahar.
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?