Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 400 g cartofi
- 100 g faina
- 1 lingurita ulei
- 1/2 lingurita zahar
- 1 kg prune
- 1 praf scortisoara
- putin unt
- 7-8 linguri pesmet
- zahar pudra
Mod de preparare:
Cartofii se spala, se fierb cu coaja in apa cu sare, se curata si, cand inca sunt calzi se zdrobesc bine. Se framanta un aluat elastic si nu prea tare din cartofi, faina, un praf de sare, ulei si putin zahar. Se spala prunele. Se iau din aluat bucati cam cat o nuca de mare, fiecare pruna se imbraca intr-un strat de aluat cat mai uniform, se rotunjesc cu mana. Se fierb galustele in apa clocotita cu putina sare, la foc domol, cu capac. Se incinge putin ulei si se rumeneste pesmetul. Se pudreaza pesmetul cu putina scortisoara, se scot galustele cu prune cu spumiera, se scurg si se tavalesc pesmet fierbinte. Se pudreaza cu zahar.
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.