Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 400 g cartofi
- 100 g faina
- 1 lingurita ulei
- 1/2 lingurita zahar
- 1 kg prune
- 1 praf scortisoara
- putin unt
- 7-8 linguri pesmet
- zahar pudra
Mod de preparare:
Cartofii se spala, se fierb cu coaja in apa cu sare, se curata si, cand inca sunt calzi se zdrobesc bine. Se framanta un aluat elastic si nu prea tare din cartofi, faina, un praf de sare, ulei si putin zahar. Se spala prunele. Se iau din aluat bucati cam cat o nuca de mare, fiecare pruna se imbraca intr-un strat de aluat cat mai uniform, se rotunjesc cu mana. Se fierb galustele in apa clocotita cu putina sare, la foc domol, cu capac. Se incinge putin ulei si se rumeneste pesmetul. Se pudreaza pesmetul cu putina scortisoara, se scot galustele cu prune cu spumiera, se scurg si se tavalesc pesmet fierbinte. Se pudreaza cu zahar.
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie