12:03, 31 Martie 2011 publicat în Retete culinare

Iata o reteta de maioneza de fasole. Poate fi folosita la diverse salate, dar si ca aperitiv pentru zilele in care tineti post.

Dificultate: redusa

Ingrediente:

Citeste si:
Merită să le încerci: 6 preparate delicioase specifice bucătăriei...
Merită să le încerci: 6...
  • 300 g fasole boabe
  • 1 ceapa potrivita
  • 250 ml ulei
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 legatura mica tarhon
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Boabele de fasole se aleg, se spala si se dau in cateva clocote. Se varsa apa si se pun din nou la fiert in apa proaspata, impreuna cu legatura de tarhon. Se fierbe pana fasolea devine sfaramicioasa. Se scoate tarhonul. Se strecoara fasolea, se paseaza prin sita. Se adauga ceapa tocata marunt, zeama de lamaie, sarea, piperul si se toarna untdelemnul, putin cate putin, frecand zdravan, pana ce pasta devine spumoasa. Se poate folosi ca aperitiv pe felii de paine.

Citeste si:
Decât codaș la oraș, mai bine într-un sat fruntaș!
Decât codaș la oraș, mai bine...


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri