Toni mananca cu mare placere dovleacul, poate si pentru ca e dulceag. Abia astept sa apara din nou si sa refac "stocul" din congelator.
Dar cum dovleacul, desi gustos, nu e cine stie ce mancarica consistenta, i l-am combinat cu ceva orez si carnita si l-am gatit foarte simplu, fara prea multa bataie de cap :).
Intr-un vas am pus un cubulet de unt, o pulpa de pui , vreo 400 de grame de dovleac taiat cubulete, 2-3 catei de usturoi taiati feliute, jumatate de ceasca de orez brun si ceva frunzulite de patrunjel. Am adaugat peste o ceasca de apa si am bagat la cuptor cu capac pentru o ora si jumatate. Din cand in cand mai verificam sa vad daca e suficienta apa astfel incat sa se faca orezul, dar dovleacul isi lasa o gramada de zeama, asa ca e suficienta apa pe care am pus-o initial.
Orice mancare cu dovleac e un succes la Toni, asa ca n-a mai ramas nimic! :)
Mai multe retete gustoase puteti descoperi pe blogul Oanei Savu.
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice
3 noi terapii celulare aprobate de FDA. 74% dintre studiile aflate în desfășurare sunt dedicate oncologiei
Cancerul de sân triplu negativ (TNBC) în România. Sondaj: 7 din 10 paciente chestionate cu TNBC au până în 50 de ani