Toni mananca cu mare placere dovleacul, poate si pentru ca e dulceag. Abia astept sa apara din nou si sa refac "stocul" din congelator.
Dar cum dovleacul, desi gustos, nu e cine stie ce mancarica consistenta, i l-am combinat cu ceva orez si carnita si l-am gatit foarte simplu, fara prea multa bataie de cap :).
Intr-un vas am pus un cubulet de unt, o pulpa de pui , vreo 400 de grame de dovleac taiat cubulete, 2-3 catei de usturoi taiati feliute, jumatate de ceasca de orez brun si ceva frunzulite de patrunjel. Am adaugat peste o ceasca de apa si am bagat la cuptor cu capac pentru o ora si jumatate. Din cand in cand mai verificam sa vad daca e suficienta apa astfel incat sa se faca orezul, dar dovleacul isi lasa o gramada de zeama, asa ca e suficienta apa pe care am pus-o initial.
Orice mancare cu dovleac e un succes la Toni, asa ca n-a mai ramas nimic! :)
Mai multe retete gustoase puteti descoperi pe blogul Oanei Savu.
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?