1 kg de cartofi se fierb in coaja si apoi se curata, se dau prin razatoarea mare si se pun intr-un castron incapator. Se adauga 200 g faina, 4 lingurite de zahar (daca vi se pare putin, mai adaugati), 4 lingurite de ulei si 2 lingurite rase de sare.
Se face un aluat moale care se modeleaza in sfere mici. In mijlocul lor se pun prune, visine, caise - fara samburi, si doar jumatati, daca sunt mari. Intr-un vas se pune apa sa fiarba, si apoi se da drumul la cate o
galusca, usor, in apa care clocoteste. Sunt fierte atunci cand se ridica la suprafata. Se scot din vas cu spumiera si se pun pe un platou.Se dau printr-un amestec de pesmet, zahar si scortisoara macinata, apoi se toarna deasupra lor un pachet de unt topit, sau margarina daca le faceti in post.
Se servesc calde, cand sunt foarte bune si aromate; reci isi mai pierd din aroma, dar sunt gustoase si reci.
Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul caietul-cu-retete.blogspot.com
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie