Initial am planuit sa fie garnitura langa niste fripturici la gratar, dar am renuntat la idee cand am vazut cat de bine arata, si i-am promovat la rang de fel principal :D
Ingrediente:
5 Antibiotice NATURALE din bucătăria ta

- cartofi
- ardei iute
- rozmarin
- ulei de masline
- usturoi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Sunt facuti tot in cuptor, cu doar 2-3 linguri de ulei de masline, dar crocanti si aurii, aromati cu rozmarin si usturoi - cu ce altceva?! Am spalat bine de tot cartofii, si apoi i-am frecat cu un prosop aspru (sa nu va speriati, dar, nu, nu i-am decojit - de ce sa o fac? in coaja ai o tona de vitamina C si fibre si alte goodies for your body). Separat am amestecat 4-5 catei de usturoi zdrobiti cu vreo 2 fire de rozmarin, niste fulgi de ardei iute (pentru un pic de senzatii tari), sare piper si 3 linguri de ulei de masline.
Am taiat cartofii in felii de vreo 5mm, dar nu de tot, ci cat sa se mai tina unele de altele feliile in partea de jos. I-am uns cu maglavaisul usturoiesco-rozmarinesc pe toate partile, inclusiv printre felii si i-am bagat in cuptorul incins, la 200 de grade. Din 15 in 15 minute i-am scos pentru inca o sedinta de pensulare cu uleiul de masline aromat. Dupa 45 de minute au fost gata - all golden and perfect and cruncy. I-am servit cu o salata de varza, presarati cu niste sare grunjoasa - OMG - au fost taaaare buni. (si nici macar Alex nu si-a dat seama ca lipsea carnea din farfurie :)) )
Rețetă de primăvară: sufleu de urzici la cuptor

Mai multe retete interesante puteti descoperi pe blogul leblogpiquant.blogspot.com
Sondaj: Peste jumătate dintre persoanele cu diabet declară că le este greu sau foarte greu să vorbească cu cei apropiați despre hipoglicemie
Studiu: Cum a fost afectată viața profesională și personală a femeilor în timpul pandemiei
Începe a 2-a ediție „Odiseea Tânărului Artist”, concursul național de amploare pentru copiii talentați la artă
Cum pot fi combătute dezavantajele școlii online?