IN ACEST ARTICOL:
O supa delicata, fina, aromata si totusi consistenta.

Pentru cei mai inradacinati in cultura romaneasca: adaugati si cativa carnati de Plescoi, sau un carnat afumat, rumenit putin inainte si crestat, taiat in felii mici si adaugati-l fierbinte in supa chiar inainte sa o serviti. Gustul va fi fenomenal!

Pentru amatorii de diete si mancare usoara: radeti putin parmezan chiar in farfurie si presarati rozmarin proaspat, ori busuioc. Eliminati crutoanele de paine si serviti mai bine cu piadine bine prajite, sau chiar fara.

Ingrediente:

  • 1 dovleac de aproximativ 1 kg
  • 1 gulie
  • 3 l zeama de carne (500 de gr carne de pui/vita + apa)
  • 3 morcovi
  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 20 gr ghimbir proaspat
  • 50 ml ulei masline
  • 1 lingura curry
  • 1 lingurita chilly
  • 1 praf de cimbru
  • patrunjel
  • 500 gr paine taiata in cubulete si uscata in cuptor pe hartie de copt cu condimente: piper, oregano, chimen

Cum se face?

1. Curata dovleacul de coaja si seminte si taie-l in cubulete. Taie ceapa si gulia in cuburi si morcovii pe lung si pune totul la calit in 50 ml ulei de masline. Dupa ce s-au calit, adauga supa de carne de pui. Lasa la fiert pana ce s-au fiert morcovii.
2. Strecoara supa si pasiereaza gulia, ceapa si dovleacul. Morcovii lasa-i intregi, dar daca te grabesti, pasiereaza-i si pe ei.
3. Pune legumele pasierate in supa si adauga restul de condimente.
4. Cuburile de paine pune-le in tava pe o hartie de copt si pune peste ele un praf de piper, oregano si chimen.
5. In fiecare farfurie de supa pune cateva crutoane si decoreaza cu cateva fire de allium/ceapa ciorii

Mai multe retete delicioase pe blogul klausburger.blogspot.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri