Ingrediente:
- 1 cana cu morcov ras mic
- 100 g zahar
- 100 ml ulei
- 1oo ml apa minerala
- 1 lingurita scortisoara
- 1 lingurita praf de copt
- 150-170 g faina
- 1 cana nuci maruntite
- coaja rasa de lamaie
Preparare:
Se amesteca bine zaharul cu uleiul, se adauga apa minerala, morcovul, coaja de lamaie si scortisoara. La final se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt. Compozitia obtinuta, care trebuie sa fie moale, ca la chec, se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Deasupra se repartizeaza nucile. Se coace in cuptorul deja incins, timp de 25-30 minute. Se lasa sa se raceasca si se taie dupa preferinta. Se poate servi ca atare, pudrata cu zahar farin, decorata cu ciocolata neagra (de post) sau cu sos de ciocolata ( facut din 3 linguri apa, 200 g zahar, 3 linguri cacao si 50 g margarina – fierte pe foc pana se ingroasa).
Mai multe retete gustoase puteti descoperi pe truedelights.wordpress.com
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.
SOS Satele Copiilor organizează a treia ediție a festivalului de bine FestiSAT
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!