Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 7-8 ardei grasi
- 1-1,5kg varza alba
- 50g unt
- cateva linguri de supa de legume
- 2 linguri ulei
- ½ lamaie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Varza se toaca fideluta si se inabusa in unt si in cateva linguri de supa de legume. Se asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Ardeii se curata de cotoare si seminte si se umplu cu varza inabusita. Se aseaza ardeii intr-o tava unsa cu ulei si se dau la cuptor. Se intorc din cand in cand sa se rumeneasca pe toate partile. Intre timp se prepara sosul alb. Se incalzesc 50 g unt. Se da cratita de pe foc si se desfac 3 linguri de faina in unt. Se adauga 300ml lapte cald, putin cate putin. Se omogenizeaza compozitia si se da la fiert pentru 10 minute, se adauga 100g smantana si se mai lasa putin la foc foarte mic (altfel se taie sosul). Se sareaza dupa gust. Cand ardeii sunt bine patrunsi si rumeniti, se toarna peste ei sosul de smantana si se mai tin in cuptor pentru inca 10-15 minute. Cand e gata se stropeste cu zeama de lamaie.
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.
SOS Satele Copiilor organizează a treia ediție a festivalului de bine FestiSAT
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!