Chiar daca in retetele de slabit cartofii nu sunt recomandati, alaturi de pastele fainoase si altele, totusi acesti cartofi sunt bineveniti pe masa unei persoane ce doreste sa manance sanatos.

Secretul gustului bun al acestor cartofi nu este dat numai de rozmarin, ce da o nota de finete, ci timpul necesarii fierberii si focul mic. Pentru un gust fenomenal este necesara rabdarea. Chiar daca la prima vedere pare o reteta simpla, si in sinea ei este una simpla, dar chiar daca te hotarasti sa prepari acesti cartofi natur, totusi sa fie exceptionali, nu?

Ingrediente:

  • cartofi – 1 kg
  • unt – 100 gr
  • rozmarin – o lingurita
  • sare si piper dupa gust

Portii: 6

Mod de preparare:

1. Curatam cartofii de coaja, ii spalam bine si ii punem intr-o oala. Ii acoperim cu apa. Aprindem aragazul la un foc mic si lasam la fiert pentru aproximativ 20 min. Dupa 5 min. de fierbere punem untul in oala, el in timp se va topi si va fi usor absorbit de cartofi, iar acesta ii va da un gust mult mai bun.
2. Dupa expirarea timpului, punem o lingurita de sare, o lingurita de rozmarin uscat (de preferat ar fi, bineinteles, rozmarinul proaspat) si lasam inca la fiert pentru 10 min. Trebuie verificati cartofii cu un cutit, altfel mai trebuie lasati la fiert pana sa rup, dar si statul prea mult ii face faramiciosi si nu vor avea un aspect placut.
3. Pot fi folositi drept garnitura pentru ministilele de pui, chiftelutele in sos si alte retete de pe site, ce sper ca va vor fi pe plac.

Va urez o pofta mare si buna !

Mai multe retete gustoase puteti gasi pe blogul culinare.tv


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri