Ingrediente:
- 100 g unt sau margarina
- 100 smantana
- 3-4 linguri de zahar
- faina cat cuprinde
- un varf de cutit de bicarbonat
- 10 g drojdie (optional)
- gem de caise
- o ciocolata topita in 2-3 linguri de apa sau de rom
- zahar pudra.
Mod de preparare:
Se pun toate ingredientele intr-un castron si se framanta un aluat tarisor dar bun de intins, pana cand nu se mai lipeste de maini si de peretii vasului. Au intrat aproximativ 300 g faina.
Eu nu am mai pus drojdia pana la urma, dar daca o puneti, lasati aluatul sa se odihneasca minim 15 minute. Daca nu puneti drojdie, se lasa 30 de minute la rece. Din aluat se face foaie de 1 cm grosime si se taie forme, care se pun in tava de aragaz neunsa. Se da la foc mic (cel mult 150 de grade) aproximativ 15-20 minute, pana cand fursecurile sunt rumenite pe margini.
Se scoate tava si se lasa 1-2 minute sa se racoreasca, apoi se desprind fursecurile si se pun intr-un castronel. cand sunt complet reci se lipesc cu gem intre ele sau se inmoaie in glazura de ciocolata topita. Eu am folosit ciocolata Poiana cu lapte topita in rom. Se pudreaza si se servesc.
Mai multe retete gustoase puteti descoperi pe blogul caietul-cu-retete.blogspot.com
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9