Dificultate: medie
Ingrediente:
- 0,5 kg piept de pui
- 1 ceapa
- 2 linguri de smantana
- sare
- piper
- 2 catei de usturoi
- 4 oua
- 500ml lapte
- 500ml apa minerala
- 1/2 kg faina
- un praf de sare
- ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Se pegateste aluatul pentru clatite:
Se pun ouale, sarea, laptele, apa minerala si apoi faina in ploaie amestecandu-se continuu cu telul. Intre timp se pune tigaia cu putin ulei pe foc sa se incinga, se scurge uleiul si se pune cu un polonic aluat in tigaie si in acelasi timp se misca tigaia in asa fel ca aluatul sa se repartizeze uniform facandu-se clatite cat mai subtiri. Dupa ce se coace pe o parte se deslipeste pe margini cu o scobitoare sau cu un bat de frigaruie si se intoarce cu grija.
Se fierbe puiul si se taie fasii subtiri. Ceapa se toaca si se caleste usor in ulei. Se amesteca ceapa cu bucatile de pui si usturoiul tocat marunt, dupa care se umplu clatitele. Clatitele se impacheteaza si se aseaza intr-o tava care se introduce la cuptor, timp de jumatate de oră. Dupa ce s-au patruns, le puteti decora cu smantana sau rosii cu verdeata..
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse
România obține patru medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2025!
2 copii români au obținut, în premieră, locul 1 la Olimpiada Mondială de Abac WAMAS!
Nicușor Dan a promulgat legea care permite Guvernului să dea ordonanțe în timpul vacanței parlamentare