Recomand fasolea batuta, deoarece este usor de preparat si este usoara pentru organism.

Ingrediente:

  • fasole- ½ kg
  • morcov- 2 buc
  • ceapa- 3 buc
  • usturoi- 6 catei
  • ulei – 50 ml
  • boia- o lingurita
  • sare
  • piper dupa gust.

Portii: 6 .

Odata cu apropierea Pastelui, vine si perioada postului. Recomand “tinerea” lui din punct de vedere fizic, si nu unul spiritual, acesta ramand la latitudinea fiecaruia. Aceasta perioada este benefica de curatare a organismului, dar in revenirea la alimentatia obisnuita trebuie sa fie gradata, deoarece schimbarea brusca ar putea aduce probleme sanatatii noastre. Aceasta perioada de post trebuie sa aduca organismului multe vitamine, glucide, proteinele putand fi luate din multe legume. Sunt sigura ca bunicii nostri nu aveau boia in timpul pregatirii fasolii acum cateva secole, dar cine a descoperit-o si a folosit-o in ceapa calita pentru fasolea batuta, merita o bila alba, da un gust absolut fenomenal.

Modul de preparare a acestei retete culinare:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Editura CUANTIC a lansat Cartea Paștelui Top 4 probleme de organizare în bucătărie și cum să le rezolvi rapid Cazul Ana Morodan mi-a amintit că ar trebui să fim mai atenți la nevoile emoționale ale copiilor, ale elevilor și ale studenților noștri

1. Pentru inceput, am pus fasolea intr-o oala destul de incapatoare, la fiert, cu 1 litru de apa. La un foc potrivit, ii ia aproximativ 1,5 ore pentru fierbere. Impreuna cu fasolea punem si 2 cepe curatate si taiate in doua, plus morcovii curatati si taiati si ei in doua. Dupa aproximativ o ora punem o lingurita de sare. Fasolea este gata cand are o textura fainoasa. In timpul fierberii se pot schimba prin doua ape sau o lingurita de bicarbonat de sodiu rezolva problemele digestive.
2. Dupa ce a expirat timpul si fasolea este fiarta, le stoarcem de apa si lasam o cana din aceasta apa separat. Punem morcovul si usturoiul in oala si le mixam. Treptat adaugam din apa pusa deoparte. Astfel sae va obtine o textura cremoasa.
3. Intr-o tigaie punem uleiul si in momentul cand acesta este incins punem ceapa taiata semiluna o punem la calit. La un foc mic o lasam sa se pregateasca, iar in acest timp aruncam si lingurita de boia. Amestecam si lasam 30 de sec sa se caramelizeze putin. Apoi o scoatem pe o farfurie separat.
4. In aceasi tigaie, punem fasolea mixata si momentul in care uleiul se omogenizeaza cu fasolea inchidem focul.
5. Se aseaza intr-o farfurie adanca cu cateva linguri de ceapa calita. Merge perfect alaturi de o salata de varza murata.

Noutățile si recomandările de primăvara de la MioBio, boutique chic de cosmetice organice Rețetă de chec alb. Uite ce minunăție poți să faci cu albușurile rămase HOMELUX și chef Jakob Hausmann ne oferă rețeta unei mese festive de Paște

Va urez pofta buna!

Mai multe retete delicioase puteti gasi pe blogul culinare.tv


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri