Ingrediente:
- 400 grame piscoturi savoiardi
- 200-250 grame mascarpone
- 200 grame smantana grasa
- 5 cescute de cafea tare
- amidon alimentar approx 20 grame
- 4 oua
- 200 grame zahar
- cacao
Mod de preparare:
Se amesteca cele 4 galbenusuri cu zaharul pana se deschid la culoare dupa care se adauga mascarpone si se amesteca incet pentru a se omogeniza, in continuare smantana se incorporeaza. Se adauga albusurile batute spuma impreuna cu o lingura de zahar. Albusurile se adauga putin cate putin si se introduc in cealalta compozitie realizata, se mesteca usor, la sfarsit se adauga cele 20 grame amidon alimentar.
Se pune compozitia la frigider pentru approx 15-20 minute.
Se inmoaie jumatate din piscoturi in cafea si se aseaza pe o tava, se pune jumatate din cantitatea de crema peste, se aseaza cealalta jumatate de piscoturi peste crema si inca un strat final se aseaza peste ele.
Prajitura tiramisu se introduce la frigider pestru cel putin 6-7 ore.
Dupa acest timp se pudreaza cu cacao in abundenta pentru decor.
Pofta buna.
Mai multe retete delicioase pe blogul bucataria-lui-vlad.blogspot.com
McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună
Prelungim termenul de înscriere ca voluntar pentru copiii abandonați. Ultima zi de înscriere: 10 octombrie
Un român câștigă Premiul Next Generation Design pentru bicicleta hibrid-electrică SYNTHESIS
Ajungem MARI lansează Muzeul Viu al Empatiei