Ingrediente:
- 400 grame piscoturi savoiardi
- 200-250 grame mascarpone
- 200 grame smantana grasa
- 5 cescute de cafea tare
- amidon alimentar approx 20 grame
- 4 oua
- 200 grame zahar
- cacao
Mod de preparare:
Se amesteca cele 4 galbenusuri cu zaharul pana se deschid la culoare dupa care se adauga mascarpone si se amesteca incet pentru a se omogeniza, in continuare smantana se incorporeaza. Se adauga albusurile batute spuma impreuna cu o lingura de zahar. Albusurile se adauga putin cate putin si se introduc in cealalta compozitie realizata, se mesteca usor, la sfarsit se adauga cele 20 grame amidon alimentar.
Se pune compozitia la frigider pentru approx 15-20 minute.
Se inmoaie jumatate din piscoturi in cafea si se aseaza pe o tava, se pune jumatate din cantitatea de crema peste, se aseaza cealalta jumatate de piscoturi peste crema si inca un strat final se aseaza peste ele.
Prajitura tiramisu se introduce la frigider pestru cel putin 6-7 ore.
Dupa acest timp se pudreaza cu cacao in abundenta pentru decor.
Pofta buna.
Mai multe retete delicioase pe blogul bucataria-lui-vlad.blogspot.com
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.