O retete interesanta de tarta cu ceapa verde

Ati observat pana acum ca I have a thing for green food? Well, I do :D
Cum diseara plecam la munte, si mai aveam vreo 3 legaturi de ceapa verde prin frigider pentru care eram ingrijorata ca they won't make it through the weekend, m-am horatat sa fac o tarta cu ceapa verde, la care am adaugat si un dovlecel, un bulb de fenicul si o legatura de marar de asemenea parasite prin frigider (eu am folosit ingredientele astea pentru ca asta am gasit prin frigider, nu e abdolut necesar sa folositi fenicul, sau chiar dovlecel - puteti combina ceapa verde cu spanac/ciuperci/branza... ce va trece prin minte :D).

Am facut un aluat de tarta din:

  • 200g faina
  • 100g de unt
  • un ou
  • 3 linguri de lapte
  • un praf de sare
  • un pic de cimbru uscat

Intai am amestecat faina cu untul, pana am obtinut ceva ce seamana cu firimiturile de paine; apoi am adaugat oul si laptele si am amestecat putin, cat sa se lege totul, apoi am invelit aluatul in folie alimentara si l-am pus la frigider jumatate de ora, cat am pregatit celelalte ingrediente.
Dar daca toate astea suna prea complicat, sau daca va grabiti, puteti foarte bine sa folositi aluat frantuzesc gata cumparat)
Am rumenit ceapa verde, dovlecelul si feniculul intr-o lingura de ulei de masline, impreuna cu o bucatica de unt si 2 catei de usturoi tocati, sare si piper, timp de 10 minute, la foc mic. Separat am batut 3 oua cu 3 linguri de smantana, o bucatica de telemea rasa si am adaugat mararul tocat.
Am uns tava cu unt, si am intins aluatul cu degetele, l-am intepat cu o furculita si l-am bagat in cuptorul incins, pentru 5 minute. Apoi l-am scos, am turnat peste ceapa verde, dovlecelul si feniculul, apoi am turnat peste ouale&smantana, am ras pe deasupra niste cascaval, si le-am bagat la cuptor, la foc mediu.

Peste 20 de minute, tarta mea era gata! Rumenita si aurie si delicioasa!

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu!

Am ras niste parmezan pe deasupra, si gata!

Enjoy!

Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul leblogpiquant.blogspot.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri