Blatul tartei l-am facut din 200g biscuiti digestivi, facuti praf si pulbere in blender + 75g unt topit. Am amestecat bine si am intins maglavaisul cu degetele in tava de tarta unsa cu unt. Am dat la cuptor pentru 10 minute, la 180 grade. Apoi l-am scos din cuptor si l-am lasat sa se raceasca un pic.
In timpul asta m-am ocupat de operatiunea "Caramel": 200g zahar, topit intr-o tigaie la foc mic, peste care am adaugat 50g unt si 100ml smantana dulce. Am clocotit pana s-au omogenizat ingredientele si am obtinut o crema omogena de caramel, pe care am turnat-o peste blatul tartei.
Asta a fost partea cea mai grea (si va rog, aveti grija cu caramelul - te poti arde foarte, foarte rau cu el!)
Am taiat 3 banane in felii subtirele si le-am asezat peste caramel.
Apoi am batut cu mixerul 200ml smantana pentru frisca + 5 linguri de zahar => frisca pe care am intins-o mot, peste banane. La sfarsit am presarat bucatele de ciocolata amaruie deasupra, si asta a fost tot.
Mi-a placut la nebunie ce a iesit si o sa mai execut cat de curand una (mai ales ca ieri cat am fost plecata de acasa Alex, ca un misel ce e, a mancat ultima bucata :(( tragedie in toata regula :p)
Pe blogul leblogpiquant.blogspot.com puteti descoperi multe alte retete delicioase.
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?