Blatul tartei l-am facut din 200g biscuiti digestivi, facuti praf si pulbere in blender + 75g unt topit. Am amestecat bine si am intins maglavaisul cu degetele in tava de tarta unsa cu unt. Am dat la cuptor pentru 10 minute, la 180 grade. Apoi l-am scos din cuptor si l-am lasat sa se raceasca un pic.
In timpul asta m-am ocupat de operatiunea "Caramel": 200g zahar, topit intr-o tigaie la foc mic, peste care am adaugat 50g unt si 100ml smantana dulce. Am clocotit pana s-au omogenizat ingredientele si am obtinut o crema omogena de caramel, pe care am turnat-o peste blatul tartei.
Asta a fost partea cea mai grea (si va rog, aveti grija cu caramelul - te poti arde foarte, foarte rau cu el!)
Am taiat 3 banane in felii subtirele si le-am asezat peste caramel.
Apoi am batut cu mixerul 200ml smantana pentru frisca + 5 linguri de zahar => frisca pe care am intins-o mot, peste banane. La sfarsit am presarat bucatele de ciocolata amaruie deasupra, si asta a fost tot.
Mi-a placut la nebunie ce a iesit si o sa mai execut cat de curand una (mai ales ca ieri cat am fost plecata de acasa Alex, ca un misel ce e, a mancat ultima bucata :(( tragedie in toata regula :p)
Pe blogul leblogpiquant.blogspot.com puteti descoperi multe alte retete delicioase.
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români