O reteta traditionala din Dobrogea. Localnicii le numesc nalangatele

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 300 g faina
  • 1 iaurt
  • 2 oua
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • esenta de lamaie sau vanilie

Mod de preparare:

Ouale, zaharul si iaurtul se amesteca intr-un vas, pana rezulta o pasta cremoasa. Se adauga treptat faina, se amesteca din cand in cand. Separat, se stinge bicarbonatul cu putin otet. Se pune peste pasta, dupa care se adauga faina si esenta de vanilie. Se incinge putin ulei intr-o tigaie. Cu o lingura, se adauga putina compozitie in uleiul incins. Gogosile astfel formate se prajesc pe ambele parti, la foc mic.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Gogosi din Dobrogea.