Ingrediente:
2 capatani de salata
o lingura de pasta de ansoa
3 catei de usturoi
4 linguri de sos Worcestershire
zeama de la o lamaie
parmezam (cam o cescuta)
crutoane
ulei de masline
Mod de preparare
Salata se taie marunt. Intr-un bol se amesteca pasta de ansoa cu cateii de usturoi pisati. Amestecul astfel obtinut se intinde pe peretii bolului. Se pune apa la fiert si in momentul in care aceasta da in clocot se pune oul in apa si se lasa timp de un minut. Apoi, se scoate oul, se sparge, se pune in bolul de salata si se amesteca bine cu sare, piper, sosul Worcestershire si zeama de lamaie. Apoi, se adauga ulei de masline si se amesteca din nou pana cand se obtine un sos consistent. Se adauga jumatate de cescuta de parmezam si salata. Se amesteca. Apoi se adauga si crutoanele si cealalta jumatate de cescuta de branza. Se poate servi cu friptura de pui.
Salata cu branza feta
Ingrediente
Salata verde
Branza feta
Piept de pui sau sunca de pui
Mazare fiarta
Ciuperci
Rosii
Castraveti
Mod de preparare
Salata si ciupercile se taie marunt. Pieptul sau sunca de pui, rosiile si castravetii se taie cubulete. Branza feta se faramiteaza si se amesteca in salata. Aceasta salata este recomandata celor care tin dieta, intrucat in loc de sosuri cu multe calorii, se foloseste branza feta.
Salata de ton
Ingrediente
O salata verde
O cutie de ton in apa
100 gr masline
100 gr porumb fiert
2-3 rosii
Ulei de masline
Zeama de la o lamaie
Mod de preparare
Salata se taie marunt, rosile se taie felii sau cubulete, se adauga maslinele taiate, porumbul si tonul stors de apa. Se adauga putin ulei si zeama de lamaie.
Salata de pui cu telina
Ingrediente
Un piept de pui
Castraveti murati
Maioneza
Telina
Ciuperci
Mod de preparare
Se fierbe pieptul de pui si se taie cubulete. Telina se da pe razatoare. Ciupercile si castravetii se toaca marunt. Se amesteca ingredientele impreuna cu maioneza.
Salata bulgareasca
Ingrediente
Rosii
Castraveti
Ardei gras
Sunca
Branza
Oua fierte
Masline negre
Mod de preparare
Rosiile, castravetii, ardeiul gras, maslinele si sunca presata se taie marunt. Se orneaza cu felii de ou fiert si branza rasa.
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate