Timp de preparare: 50 minute
Ingrediente:
Pt blat:
- 100 g margarina Unirea
- 1 cana zahar (cam 220g)
- 3 oua
- 1 cutie si jumatate de iaurt danone mic(cam 200 g)
- 300 g faina alba
- 1 vanilie
- 1 praf de copt.
Pt umplutura:
- 500 g prune
- 2 linguri zahar
- 1 plic vanilie
- 3 lingurite praf de scortisoara.
Pt pudrat:
- zahar pudra amestecat cu zahar vanilat.
Mod de preparare: Intr-un vas de plastic, mixam margarina cu zaharul si zaharul vanilat, adaugam apoi ouale, continuam sa mixam ingredientele. Se adauga iaurtul, omogenizam, la sfarsit adaugam faina cernuta si praful de copt, mixam pana la incorporarea acestora. Turnam compozitia intro tava tapetata cu hartie de copt. Adaugam in blat prunele spalate, curatate de samburi, taiate bucatele si amestecate cu 2 linguri de zahar si 3 lingurite cu varf de scortisoara. Intoducem tava in cuptorul preincalzit si coacem 20-30 minute. Scoatem prajitura din cuptor, o lasam sa se raceasca, se serveste pudrata cu zahar pudra amestecat cu zahar vanilat. Dimensiunea tavii este: 36 cm x 25 cm.
Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul dulcesarat.blogspot.com
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă