Timp de preparare: 50 minute
Ingrediente:
Pt blat:
- 100 g margarina Unirea
- 1 cana zahar (cam 220g)
- 3 oua
- 1 cutie si jumatate de iaurt danone mic(cam 200 g)
- 300 g faina alba
- 1 vanilie
- 1 praf de copt.
Pt umplutura:
- 500 g prune
- 2 linguri zahar
- 1 plic vanilie
- 3 lingurite praf de scortisoara.
Pt pudrat:
- zahar pudra amestecat cu zahar vanilat.
Mod de preparare: Intr-un vas de plastic, mixam margarina cu zaharul si zaharul vanilat, adaugam apoi ouale, continuam sa mixam ingredientele. Se adauga iaurtul, omogenizam, la sfarsit adaugam faina cernuta si praful de copt, mixam pana la incorporarea acestora. Turnam compozitia intro tava tapetata cu hartie de copt. Adaugam in blat prunele spalate, curatate de samburi, taiate bucatele si amestecate cu 2 linguri de zahar si 3 lingurite cu varf de scortisoara. Intoducem tava in cuptorul preincalzit si coacem 20-30 minute. Scoatem prajitura din cuptor, o lasam sa se raceasca, se serveste pudrata cu zahar pudra amestecat cu zahar vanilat. Dimensiunea tavii este: 36 cm x 25 cm.
Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul dulcesarat.blogspot.com
SOS Satele Copiilor organizează a treia ediție a festivalului de bine FestiSAT
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana