O reteta gustoasa de prajitura cu prune si scortisoara

Timp de preparare: 50 minute

Ingrediente:

Citeste si:
Șapte preparate tradiționale românești pe care nu ai cum să nu le...
Șapte preparate tradiționale...

Pt blat:

  • 100 g margarina Unirea
  • 1 cana zahar (cam 220g)
  • 3 oua
  • 1 cutie si jumatate de iaurt danone mic(cam 200 g)
  • 300 g faina alba
  • 1 vanilie
  • 1 praf de copt.

Pt umplutura:

Citeste si:
Îl vei adora: 5 Moduri în care poți consuma TURMERICUL
Îl vei adora: 5 Moduri în...
  • 500 g prune
  • 2 linguri zahar
  • 1 plic vanilie
  • 3 lingurite praf de scortisoara.

Pt pudrat:

  • zahar pudra amestecat cu zahar vanilat.

Mod de preparare: Intr-un vas de plastic, mixam margarina cu zaharul si zaharul vanilat, adaugam apoi ouale, continuam sa mixam ingredientele. Se adauga iaurtul, omogenizam, la sfarsit adaugam faina cernuta si praful de copt, mixam pana la incorporarea acestora. Turnam compozitia intro tava tapetata cu hartie de copt. Adaugam in blat prunele spalate, curatate de samburi, taiate bucatele si amestecate cu 2 linguri de zahar si 3 lingurite cu varf de scortisoara. Intoducem tava in cuptorul preincalzit si coacem 20-30 minute. Scoatem prajitura din cuptor, o lasam sa se raceasca, se serveste pudrata cu zahar pudra amestecat cu zahar vanilat. Dimensiunea tavii este: 36 cm x 25 cm.

Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul dulcesarat.blogspot.com


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri