IN ACEST ARTICOL:
Urechile de lemn sunt niste ciuperci care se comercializeaza uscate, asa ca e nevoie de aproximativ o ora pentru a le hidrata. Nu au un gust puternic, dar sunt crocante si dupa ce sunt gatite, asa ca ofera mancarii in care sunt folosite o textura deosebita.

Din punga cu urechi de lemn uscate pe care o aveam, o parte le-am pus in supa acra-iute, iar restul le-am folosit la o alta mancare chinezeasca care ne place foarte mult, si anume puiul cu urechi de lemn.

Si inca ceva, isi maresc dimensiunea de cateva ori cat timp se hidrateaza, asa ca sunt suficiente foarte putine urechi de lemn uscate.

Pentru 2 portii avem nevoie de:

  • 400 g pulpe pui dezosate si fara pielita (sau piept)
  • 40 g urechi de lemn uscate
  • 1 ceapa rosie
  • 10 linguri sos de soia
  • 1 lingura sos chilli (sau sos Hoisin, pe care nu-l mai gasim la nici un magazin)
  • 1 lingurita amidon
  • 3 linguri ulei

Pentru inceput hidratam urechile de lemn in apa suficienta si 2 linguri de sos de soia. Pe instructiunile de utilizare ale ciupercilor pe care le-am avut scria sa le tinem cam o ora in apa foarte rece, asa ca le-am pus la frigider. Cand au fost gata, le-am clatit si le-am taiat fasii.
Taiem puiul fasii, iar ceapa o taiem julienne. Din sosul de soia ramas, sosul chilli, amidon si 6 linguri de apa facem un sos, pe care il tinem la indemana.
Incingem uleiul si calim puiul cateva minute, amestecand des, pana cand carnea e rumenita. Adaugam ceapa si lasam pana cand devine sticloasa. Turnam sosul, amestecam si lasam sa dea cateva clocote. Si asta a fost toata reteta, rapid si bun, cu aproximativ 170 calorii la 100 de grame. Se serveste cu orez sau taietei chinezesti.

Mai multe retete deliciose puteti regasi pe blogul furnicuti.blogspot.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri