Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 300 g gris
- 5 mere mari
- 600 ml lapte
- 8 linguri zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 1 lingurita coaja de lamaie rasa
- 1 lingurita scortisoara
- 50 g unt
- nuca pisata
Mod de preparare:
Curatati merele de coaja si dati-le pe razatoarea mare, dupa care le stoarceti de zeama si le amestecati cu 4 linguri de zahar, scortisoara si zaharul vanilat. Fierbeti laptele, adaugati coaja de lamaie si zaharul. Dupa ce zaharul s-a topit, puneti grisul si amestecati bine. Cand s-a ingrosat, puneti jumatate din cantitate intr-un vas uns cu unt, asezati merele rase, dupa care acoperiti cu grisul ramas. Puneti vasul la cuptor pentru 20 minute. Deasupra se presara nuca macinata. Se poate servi cald sau rece.
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse
România obține patru medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2025!
2 copii români au obținut, în premieră, locul 1 la Olimpiada Mondială de Abac WAMAS!
Nicușor Dan a promulgat legea care permite Guvernului să dea ordonanțe în timpul vacanței parlamentare