Numele ei provine de la cuvantul provensal pentru ”capere” (tapenas), unul din ingredientele acestei creme. Reteta am descoperit-o insa pe un site din SUA.
Ingrediente:
- o jumatate de cana de masline Kalamata taiate
- o jumatate de cana de masline verzi taiate
- o jumatate de cana de ardei iute taiat felii
- doua fileuri de ansoa
- doua linguri de patrunjel tocat
- doua linguri de capere bine scurse
- o lingurita de coaja de lamaie rasa
- o lingurita de cimbru tocat
- o jumatate de lingurita de piper negru
- un catel de usturoi bine pisat
- un sfert de cana de ulei de masline
Mod de preparare:
Ingredientele se taie marunt si se amesteca (pot fi zdrobite chiar si amestecate pana la omogenizare), se adauga condimentele si apoi uleiul de masline. Se consuma la temperatura camerei, cu paine, branza ori fileuri de peste. Poate fi utilizata si drept condiment.
Bon apetit!
Mai multe retete interesante puteti descoperi pe blogul bucatareli.blogspot.com
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă