Numele ei provine de la cuvantul provensal pentru ”capere” (tapenas), unul din ingredientele acestei creme. Reteta am descoperit-o insa pe un site din SUA.
Ingrediente:
- o jumatate de cana de masline Kalamata taiate
- o jumatate de cana de masline verzi taiate
- o jumatate de cana de ardei iute taiat felii
- doua fileuri de ansoa
- doua linguri de patrunjel tocat
- doua linguri de capere bine scurse
- o lingurita de coaja de lamaie rasa
- o lingurita de cimbru tocat
- o jumatate de lingurita de piper negru
- un catel de usturoi bine pisat
- un sfert de cana de ulei de masline
Mod de preparare:
Ingredientele se taie marunt si se amesteca (pot fi zdrobite chiar si amestecate pana la omogenizare), se adauga condimentele si apoi uleiul de masline. Se consuma la temperatura camerei, cu paine, branza ori fileuri de peste. Poate fi utilizata si drept condiment.
Bon apetit!
Mai multe retete interesante puteti descoperi pe blogul bucatareli.blogspot.com
Sarcina în adolescență – riscuri și recomandări
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse
România obține patru medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2025!
2 copii români au obținut, în premieră, locul 1 la Olimpiada Mondială de Abac WAMAS!