Ingrediente:
- 250 g unt topit si racit
- 250 g iaurt (poate fi si cu piure' de fructe, sau cu vanilie IN CAZUL MEU)
- 2 linguri de zahar, alb sau brun, sau 2 plicuri de zahar vanilat
- 550 g faina
- un strop de praf de copt, pentru incepatori ,un praf de sare
- marmelada, sau nutella, sau miere, pentru umplut
- zahar pudra vanilat
Mod de preparare:
Se cerne faina in castron, se adauga iaurtul amestecat cu 2 linguri de zahar, sau cu 2 plicul de zahar vanilat, untul topit si racit si praful de copt. Se amesteca cu o lingura de lemn, apoi cu mainile infainate,
se mai modeleaza putin, fara sa se framante prea tare si se imparte in doua.
Pe o hartie de copt, presarata cu faina, se intinde un disc din aluat, apoi se taie in opt pe diametru.
Pe fiecare triunghi rezultat se pune o lingurita de gem(in cazul meu), apoi se ruleaza, dinspre baza spre varf si se da forma de cornulet. Se pun toate cornuletele rezultate in tava tapetata cu hartie de copt. Se dau la cuptor 20 minute, la 180°C, fara sa se unga pe deasupra. Dupa ce s-au copt se pudreaza cu zahar.
Ceai și cafea pentru momente din viață

Mai multe retete delicioase puteti regasi pe blogul bucatariaparadis-ro.blogspot.com
Rețetă de primăvară: sufleu de urzici la cuptor

Sondaj: Peste jumătate dintre persoanele cu diabet declară că le este greu sau foarte greu să vorbească cu cei apropiați despre hipoglicemie
Studiu: Cum a fost afectată viața profesională și personală a femeilor în timpul pandemiei
Începe a 2-a ediție „Odiseea Tânărului Artist”, concursul național de amploare pentru copiii talentați la artă
Cum pot fi combătute dezavantajele școlii online?