Timp de preparare : 35 minute
Ingrediente:
- 500 g tuchinni mici
- 2 cepe rosii micute
- 1 catel de usturoi
- 100 g parmezan
- 1/2 legatura de busuioc
- 400 g spaghete de soia (sau spaghete din faina)
- sare
- 1 lingura ulei de masline
- 1 lingura lamaita uscata
- 250 g frisca nebatuta
- 2 linguri sos de rosii
- piper proaspat macinat
- 1 lingura de unt
Mod de preparare :
1. Se spala tuchinni, se curata pe alocuri si se taie in bucati lungi de circa 5 cm. Se curata de asemenea ceapa si usturoiul. Ceapa se taie in cerculete in vreme ce usturoiul se marunteste. Se rade cascavalul, iar busuiocul se spala si se toaca.
2. Spaghetele se pun la fiert intr-o cantitate mare de apa sarata. Intre timp se incinge uleiul in care se vor praji tuchinni, ceapa, usturoiul si lamaita. Spaghetelor li se adauga frisca si sosul de rosii, se asteapta pana ce fierb, dupa care se mai tin pe foc doua minute. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
3. Spaghetele se strecoara si se scurg de apa. Se amesteca cu zarzavaturile, cu untul si cu jumatate de parmezan. Se servesc in farfurii incalzite putin inainte, iar deasupra lor se mai presara parmezanul ramas si busuiocul.
Sarcina în adolescență – riscuri și recomandări
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse
România obține patru medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2025!
2 copii români au obținut, în premieră, locul 1 la Olimpiada Mondială de Abac WAMAS!