Reteta este una super simpla si care se face imediat, trebuie doar sa aveti mare grija la indicatii si cantitati.
Ingrediente:
- 175g miere(de preferat de salcam si nu poliflora ca e mai putin aromata)-cam jumatate de cana
- 300g zahar-o cana cu varf
- 2 linguri de apa
- 1 albus
- cam o mana de nuci/alune/fistic/cereale etc
Mod de preparare:
Punem la foc intr-o oala zaharul, mierea si cele 2 linguri de apa, si le lasam aproximativ 10 minute pana se topesc si formeaza un sirop, iar cristalele de zahar nu se mai simt.
In acest timp batem albusul de ou cu un varf de sare sa se lege bine si il turnam peste siropul fierbinte si amestecam de jos in sus cu miscari circulare apoi mai energic pana se formeaza o crema albicioasa.
Presaram nucile si amestecam, dupa care le turnam intr-o tava, eventual pe niste foi de napolitana (eu nu am avut).
Si dam la frigider cateva ore bune sa se intareasca.
Atentie! Sa nu exagerati cu mierea, eu am pus prea multa miere si a ramas cam moale, mai bine puneti mai putina.
O seara faina!
Multe alte retete delicioase puteti gasi pe blogul foodquicklygood.blogspot.com
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară