Spanac la cuptor

12:02, 7 Februarie 2011 publicat în Retete culinare

O mancare gustoasa, foarte hranitoare si bogata in fier si vitamine.

Ingrediente:

  • 1,500 kg spanac
  • 3 linguri branza rasa
  • 50 g unt
  • 1/2 lingura faina
  • sare
  • 6 felii de franzela,
  • 2 linguri unt topit
  • 1 lingura pesmet.

Mod de preparare:

Citeste si:
3 Rețete rapide cu SPANAC pe care merită să le încerci
3 Rețete rapide cu SPANAC pe...

1.Se pregateste piureul de spanac. Se fierbe spanacul, dupa care se toaca. Separat se prajeste usor faina cu o lingura de unt. Se stinge cu o ceasca sau doua de apa in care a fiert spanacul. Se lasa sa dea cateva clocote, pana ce se obtine un sos gros ca o smantana. Se amesteca cu spanacul si se lasa sa mai fiarba putin, amestecand ca sa nu se prinda pe fund.

2.La piureul preparat, se adauga doua Iinguri de branza rasa si putin unt. Se prajesc cateva felii de paine in unt. Se unge cu unt o tava. Se aseaza feliile de paine, se toarna spanacul deasupra, se presara o lingura de pesmet fin, amestecat cu o lingura de branza rasa. Se da la cuptor, asezand tava pe un gratar, pentru ca spanacul sa nu fiarba, ci numai sa se rumeneasca deasupra.

Citeste si:
Pui cu rosii si orez | Retete de diversificare
Pui cu rosii si orez | Retete...


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri