Timp de preparare: 1 - ore
Dificultate: medie
Ingrediente:
- 250 g biscuiti cu vanilie
- 150 g Rama
Crema 1:
- 400 g iaurt de caise Campina(sau alt fruct)
- 1 cutie compot de caise(cutie mijlocie)
- 2 plicuri gelatina fin maruntita
- 200 ml frisca (eu am folosit praf de frisca)
- 1 plic intaritor frisca
Crema 2:
- 400 g iaurt capsuni Campina
- 2 plicuri gelatina Dr Oetker
- 200 ml frisca
- 1 plic intaritor frisca
- 100 ml apa
Pentru ornat:
- 2 plicuri tort jelee rosu
- 3 linguri de zahar
- 300 ml apa
Mod de preparare:
Preparare crema 1:
Cele 2 plicuri de gelatina se pun la inmuiat cu zeama de compot, iar caisele se vor taia bucati mai mici(daca sunt intregi).
Se bate frisca si se adauga plicul de intaritor. La frisca batuta adaugam iaurtul de caise, amestecand cu mixerul pana la omogenizare. Punem apoi gelatina la incalzit pana se topeste(nu trebuie sa fiarba), se toarna peste amestecul de frisca si iaurt si punem aceasta crema peste compozitia de biscuiti scoasa de la congelator.
Preparare crema 2:
Cele 2 plicuri de gelatina se pun in 100 ml apa.
Se bate frisca, se pune intaritorul, iaurtul de capsuni si apoi gelatina inmuiata. Se amesteca pana la omogenizare si se toarna peste crema 1 apoi e da la rece pentru aproximativ 10-15 minute.
Preparare ornament:
Intr-un vas punem 2 plicuri tort jelee rosu si 3 linguri de zahar. Apoi turnam peste, treptat, 300 ml apa rece. Amestecam bine si punem la fiert 1 minut. Se ia de pe foc, se raceste in apa rece atat cat sa inceapa sa se ingroase, apoi turnam tot jeleul deasupra tortului. Se uniformizeaza si se da la congelator pentru 1 ora.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară