IN ACEST ARTICOL:
Prajitura usoara si racoroasa

Timp de preparare: 1 - ore

Dificultate: medie

Ingrediente:

  • 250 g biscuiti cu vanilie
  • 150 g Rama

Crema 1:
  • 400 g iaurt de caise Campina(sau alt fruct)
  • 1 cutie compot de caise(cutie mijlocie)
  • 2 plicuri gelatina fin maruntita
  • 200 ml frisca (eu am folosit praf de frisca)
  • 1 plic intaritor frisca

Crema 2:
  • 400 g iaurt capsuni Campina
  • 2 plicuri gelatina Dr Oetker
  • 200 ml frisca
  • 1 plic intaritor frisca
  • 100 ml apa

Pentru ornat:

  • 2 plicuri tort jelee rosu
  • 3 linguri de zahar
  • 300 ml apa

Mod de preparare:

Se topeste margarina, se macina biscuitii, apoi se amesteca ambele compozitii. Se tapeteaza o forma de tort cu folie de plastic si punem compozitia de biscuiti. Presam bine compozitia apoi o dam la congelator aproximativ 20 de minute.
Preparare crema 1:
Cele 2 plicuri de gelatina se pun la inmuiat cu zeama de compot, iar caisele se vor taia bucati mai mici(daca sunt intregi).
Se bate frisca si se adauga plicul de intaritor. La frisca batuta adaugam iaurtul de caise, amestecand cu mixerul pana la omogenizare. Punem apoi gelatina la incalzit pana se topeste(nu trebuie sa fiarba), se toarna peste amestecul de frisca si iaurt si punem aceasta crema peste compozitia de biscuiti scoasa de la congelator.
Preparare crema 2:
Cele 2 plicuri de gelatina se pun in 100 ml apa.
Se bate frisca, se pune intaritorul, iaurtul de capsuni si apoi gelatina inmuiata. Se amesteca pana la omogenizare si se toarna peste crema 1 apoi e da la rece pentru aproximativ 10-15 minute.
Preparare ornament:
Intr-un vas punem 2 plicuri tort jelee rosu si 3 linguri de zahar. Apoi turnam peste, treptat, 300 ml apa rece. Amestecam bine si punem la fiert 1 minut. Se ia de pe foc, se raceste in apa rece atat cat sa inceapa sa se ingroase, apoi turnam tot jeleul deasupra tortului. Se uniformizeaza si se da la congelator pentru 1 ora.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri