Timp de preparare: 25 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 250g.ciuperci (din borcan),
- 200g.piept de pui fiert,
- 1 ceapa alba,
- 1 praz,
- 4 oua fierte,
- 150g.branza telemea,
- 1 salata verde,
- 150g.mazare verde(din conserva),
- 1 ardei gras rosu,
- sare,
- piper,
- maioneza(din 4 oua);
Mod de preparare:
Primul strat: Salata verde se spala si se rupe in bucati. 1/2 din salata se presara pe fundul unui bol de sticla. Se taie rondele ouale fierte si jumatate din ele se aseaza de jur -imprejurul bolului(ca in imagine)
Al 2-lea strat: Carnea de pui se taie julien, se amesteca cu 1 lingura de maioneza si se pune peste salata verde.
Al 3-lea strat: Ceapa taiata rondele, sarata si piperata, se amesteca cu ciupercile si 2 linguri de maioneza si se pune peste carne. Restul de rondele de oua se pun pe marginea bolului.
Al 4-lea strat: Mazarea verde, scursa din conserva, (1/2 din cantitate), se amesteca cu branza rasa si cu 2 linguri de maioneza.
Al 5-lea strat: Prazul taiat rondele se amesteca cu maioneza si se aseaza peste mazare.
Al 6-lea strat: Salata verde ramasa se amesteca cu restul de mazare verde, ardei rosu taiat julien si maioneza.
Pana la servire, salata se tine la rece. Se poate servi cu friptura, carnat fript sau fiert, snitele sau ca salata de sine statatoare.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Rodica-Maria Vekas (tracy)
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.