Timp de preparare: 15 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente:
- o ceasca (de ceai) cu unt
- 2 cesti (de ceai) cu zahar tos
- 6 oua;
- vanilie,
- coaja rasa de la o portocala;
- 1kg de faina aproximativ;
- o ceasca ( de ceai) cu lapte cald
- zahar pudra;
- o moneda pentru prajitura;
Mod de preparare:
Amestecati untul topit cu zaharul tos, adaugat treptat. Apoi amestecati cate un galbenus, treptat pana incorporati cele 6 galbenusuri. Adaugati un praf de sare, vanilia, coaja de portocala. Cand amestecul a devenit spumos, adaugati alternativ laptele. Separat, bateti albusul ca pentru bezea si il incorporati treptat in compozitie, amestecand de sus in jos pentru a capata aer. Treptat, cat se incorporeaza albusul in compozitie, se amesteca si o parte de faina pana se obtine o compozitie omogena.Puneti amestecul intr-un vas termorezistent si puneti la copt in cuptorul preincalzit pret de o ora. Puteti verifica daca este gata cu un pai de lemn.
Se serveste rece.
O reteta propusa de: Barbalata Mihaela (garbo101568)

Concert umanitar pentru victimele cutremurului din Turcia
Ce trebuie să faci în timpul unui cutremur. Ce trebuie să conțină rucsacul de urgență
The Story of Autism rescrie povestea copiilor cu autism şi lansează o campanie de strângere de fonduri
Copiii din Turcia și Siria sunt în risc vital. Salvați Copiii România anunță un mecanism de ajutor imediat