IN ACEST ARTICOL:
O reteta tradiotionala greceasca.

Timp de preparare: 15 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • o ceasca (de ceai) cu unt
  • 2 cesti (de ceai) cu zahar tos
  • 6 oua;
  • vanilie,
  • coaja rasa de la o portocala;
  • 1kg de faina aproximativ;
  • o ceasca ( de ceai) cu lapte cald
  • zahar pudra;
  • o moneda pentru prajitura;

Mod de preparare:

Amestecati untul topit cu zaharul tos, adaugat treptat. Apoi amestecati cate un galbenus, treptat pana incorporati cele 6 galbenusuri. Adaugati un praf de sare, vanilia, coaja de portocala. Cand amestecul a devenit spumos, adaugati alternativ laptele. Separat, bateti albusul ca pentru bezea si il incorporati treptat in compozitie, amestecand de sus in jos pentru a capata aer. Treptat, cat se incorporeaza albusul in compozitie, se amesteca si o parte de faina pana se obtine o compozitie omogena.

Puneti amestecul intr-un vas termorezistent si puneti la copt in cuptorul preincalzit pret de o ora. Puteti verifica daca este gata cu un pai de lemn.
Se serveste rece.


O reteta propusa de: Barbalata Mihaela (garbo101568)


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri