Timp de preparare: 300 - min
Dificultate: ridicata
Ingrediente:
Blat
- 7 oua
- 7 lg zahar
- 5 lg faina
- 2 lg cacao
- razatura de lamaie
Crema
- 4 oua
- 400 gr zahar
- 4 lg apa
- 100 gr cacao
- 500 gr margarina rama
- 2 fiole esenta rom
Sirop
- 300 gr zahar
- 500 ml apa
- 1 esenta rom
- fasii de coaja de lamaie
Glazura
- 2 ciocolate amarui
- 1 ciocolata alba
- 150 ml frisca
- 50 gr unt
Decor
- ornamente de ciocolata alba
Mod de preparare:
Blatul
1. se separa albusurile de galbenusuri
2. albusurile se bat spuma cu 6 lg de zahar iar galbenusurile cu restul
3. se amesteca lejer albusurile cu galbenusurile
4. se cerne faina impreuna cu cacao si se adauga peste compozitia de ou amestecand usor
5. se coace intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt la foc potrivit
Crema
Se adauga cacao si se lasa 10 min sa se mai raceasca,dupa care incepem sa mixam adaugand bucati de margarina pana ce o incorporam pe toata.La final se aromatizeaza cu esenta de rom.
Blatul racit se taie in 3 foi se insiropeaza cu siropul fiert si racit si se adauga straturile de crema astfel formandu-se tortul.Il tinem la frigider cateva ore bune dupa care il glasam cu glazura preparata astfel:
ciocolata frisca si untul se pun intr-un vas pe baie de apa pana ce se topeste foarte bine amastecand mereu.O folosim dupa ce am lasat-o un pic sa se racoreasca.
Am decorat tortul cu aveline de crema si ornamente de ciocolata alba.
O reteta propusa de: carp loredana (lorynov2169)
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie