Timp de preparare: 45 - min
Dificultate: medie
Ingrediente:
- 12 aripioare (aprox 800 gr)
- 1 ou
- 250 ml lapte
- 1 cana faina
- 3 lingurite chili pudra (eu nu am gasit chili pudra si am pus un condiment pentru pui foarte bun ...contine destul de multe condimente inclusiv chili si usturoi ...se numeste KAMIS, este in jur de 5 lei, nu este foarte picant, asa ca am mai adaugat si o lingurita cu varf de piper), aroma este superrrrr
- 1/2 lingurita +1 varf lingurita usturoi granulat
- 1 lingurita vegeta
- 1 1/2 lingurita sare
Mod de preparare:
Aripioarele se taie in cele 3 bucati, iar varfurile se arunca. Se spala bine si se pun intr-o oala. Se acopera cu 2 cani de apa rece in care am dizolvat 1/2 lingurita usturoi granulat, 1 lingurita vegeta si 1 lingurita sare. Se lasa la frigider peste noapte...va spun sunt mult mai gustoase daca sunt lasate o seara la macerat....am facut jumatate din cantitate dupa 2 ore si jumatate a 2-a zi...cele de a 2-a zi au iesit mult mai aromate si mult mai gustoase o bunatate.Intr-un bol bateti oul, apoi adaugati laptele si omogenizati bine.
In alt bol/cutie cu capac amestecati faina cu chili , 1/2 lingurita sare si 1 varf lingurita usturoi granulat. Amestecati bine.
Treceti fiecare aripioara prin amestecul de faina, apoi prin cel de lapte si iar prin amestecul de faina.
Am incins bine de tot uleiul intr-un tuci si am scufundat aripioarele in baia de ulei pentru 3 minute.
Lasati aripioarele la racit macar 10 minute. Se servesc caldute sau reci.
O reteta propusa de: Andreea Mihaela Gheorghe (andreeac85)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară