O reteta delicioasa si extrem de aspectuoasa!

Timp de preparare: 120 min

Dificultate: medie

Ingrediente:

Coji

Citeste si:
Cupcakes de Sărbătoare: Cum să decorezi cele mai iubite prăjiturele...
Cupcakes de Sărbătoare: Cum...
  • 3 oua
  • 3 lg zahar
  • 3 lg faina
  • Razatura de portocale

Crema

  • 250 ml frisca
  • 3 galbenusuri
  • 100 gr zahar
  • 1/2 plic gelatina(5 gr)
  • esenta vanilie
  • razatura portocale

Sirop

Citeste si:
Scorțișoara adevărată vs Scorțișoara falsă: de la diferențe la...
Scorțișoara adevărată vs...
  • 100gr zahar
  • 150 ml apa
  • esenta vanilie(fiola)
  • coaja de portocale

Glazura

  • 100 gr ciocolata neagra
  • 50 ml frisca
  • 20 gr unt

Mod de preparare:

Preparare coji
Se separa ouale ,albusurile se bat spuma cu zaharul,galbenusurile se amesteca cu razatura de portocala si se incorporeaza usor in albusuri.Se cerne faina deasupra,se amesteca usor de jos in sus supa care cu ajutorul unui pos cu dui se toarna mici cerculete cu diametru de 5 cm pe hartie de copt.Se coc la foc moderat .

Preparare crema
Galbenusurile se amesteca cu zaharul si se pun la fiert pe baie de apa pana incepe sa se spumeze.Se dau deoparte si se adauga gelatina care intre timp am hidratat-o in 50 ml apa rece.Se amesteca energic pana ce gelatina se dizolva complet .Temperam amestecul de ou si gelatina si-l adaugam peste frisca batuta bine.Aromatizam crema cu esenta vanilie si
razatura de portocala.

Glazura
Frisca impreuna cu ciocolata si untul se pun pe baie de apa pana ce se topesc Se omogenizeaza foarte bine.

Siropul
Se fierbe apa cu zaharul .Dupa ce s-a racit se aromatizeaza cu esenta de vanilie si fasii din coaja de portocale

Asamblare
Cojile se trec prin sirop si se aseaza pe un platou.Cu ajutorul unui pos cu sprit mare turnam crema care intre timp a inceput sa prinda consistenta,asezam a doua coaja ,iar deasupra turnam un mot generos de crema.Se dau la rece pentru o ora dupa care le glasam cu glazura de ciocolata.


O reteta propusa de: carp loredana (lorynov2169)


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri