Legume gratinate cu branza Brie

12:08, 20 August 2010 publicat în Retete culinare

Un deliciu culinar

Timp de preparare: cca 45 minute - min

Dificultate: medie

Ingrediente:

  • 600 g cartofi,
  • 2-3 rosii mari si nu foarte coapte,
  • un dovlecel potrivit,
  • 200 g branza Brie,
  • 2-3 ardei grasi verzi,
  • 100 g masline negre feliate,
  • o lingura de smantana,
  • 2 oua,
  • cateva fire de marar verde,
  • 50 ml ulei de masline,
  • un praf de sare,
  • un praf de piper cu gust de lamaie,
  • un praf de busuioc uscat si maruntit,o lingura de unt,
  • cateva frunze de busuioc pentru decor

Mod de preparare:

Citeste si:
Calatorie gastronomica: 12 deserturi divine de Craciun, care se...
Calatorie gastronomica: 12...
1.Cartofii se fierb cu tot cu coaja in apa cu sare,timp de 20 minute, apoi se curata de coaja si se taie rondele potrivit de groase,dovleceii se curata si spala apoi se feliaza(se taie rondele groase de cca 0,5 cm) si se prajesc putin in ulei incins,ardeii se spala, se sterg si se taie in rondele subtiri, la fel si rosiile se taie rondele (dupa ce s-au oparit si curatat de pielita), branza Brie se feliaza si ea.

2.Se unge o tava cu unt si se pun alternativ rondele de cartofi, rosii, ardei, dovlecei si felii de branza Brie, se stropeste deasupra cu ulei de masline, se da un praf de sare, busuioc uscat si se baga in cuptor cateva minute cca 10-15, cat sa se rumeneasca usor, apoi se scoate tava si deasupra se toarna cele 2 oua batute cu un praf de sare, lingura de smantana si mararul verde, tocat fin si se presara feliile de masline negre si se mai da la cuptor cca 5 minute sa se gratineze uniform, apoi se decoreaza cu frunze de busuioc. Se lasa putin la racit apoi se taie portii potrivite, ce se vor servi atat calde cat si reci, alaturi de salate de sezon sau masline.

Citeste si:
Stradale si Mitzu, doua branduri Flavours, pregatesc delicii pentru...
Stradale si Mitzu, doua...

Pofta buna!

Sfaturi:
-Intre rondelele de legume se pot baga felii subtiri de kaizer,care vor da o aroma deosebita preparatului
-se poate inlocui branza dupa preferinta,se poate folosi branza mozzarela
-in loc de sare se poate condimenta cu delikat


O reteta propusa de: anisoara ursan (anutza67)


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri