Timp de preparare: 20 - min
Dificultate: medie
Ingrediente:
- 200 g spaghete foarte fine,
- o rosie,
- 2 catei de usturoi,
- un dovlecel tanar,
- 2 linguri de suc de rosii,
- busuioc uscat si maruntit,
- maghiran,
- un strop de ulei de masline,
- 20 g seminte de floarea soarelui(sau miez de nuca maruntit)
- un praf de piper.
Mod de preparare:
1. In apa clocotita cu sare si un strop de ulei(sa nu se lipeasca pastele intre ele),se baga pastele intregi sa fiarba, circa 5 minute, nu foarte tare, sa se farame, apoi se scurg, se clatesc sub jet de apa rece.
2.Dovlecelul spalat si sters cu un prosopel,se taie pe lung in felii foarte subtiri care apoi se frig pe gratarul uns cu un strop de ulei de masline.Dupa ce am fript dovlecelul pe ambele fete,se scot feliile cu grija pe o farfurie si se indulcesc cu un praf de sare
3.In putin ulei de masline se caleste iute,rosia data prin razatoarea mica ,se adauga si sucul de rosii,usturoiul zdrobit,sare,se presara busuioc si maghiran,un praf de piper(optional) si la sfarsit semintele de floarea soarelui sau miez de nuca maruntit.
Acest sos se amesteca cu spaghetele reci,oprindu-se o lingura de sos pentru asezonare.
Se fac sculurile astfel;se ruleaza o lingura cu paste frumos,apoi le asezi cu grija pe feliile de dovlecel si rulezi cu grija,prizi usor cu scobitoare sa nu se desfaca.
Se aseaza frumos pe platou,se decoreaza cu frunzulite verzi de busuioc si se servesc asezonate cu sosul oprit.
Pofta buna!
O reteta propusa de: anisoara ursan (anutza67)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară