Timp de preparare: cca 45 minute
Dificultate: medie
Ingrediente:
- 200 g unt sau margarina,
- 3 oua,200 g zahar,
- esenta sau un plic de zahar vanilat,
- 200 g faina,
- o lingurita de amoniac stins cu suc de lamaie,
- 1,5-2 kg prune coapte,
- 50 g zahar pudra cu aroma de vanilie
Mod de preparare:
1.Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul la viteza maxima, se adauga si esenta sau zaharul vanilat, se incorporeaza cate un ou, se stinge amoniacul cu suc de lamaie sau un strop de otet si se adauga si el si la urma se toarna presarata faina. Se omogenizeaza bine amestecul apoi se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt.
2.Se curata prunele, se spala, se sterg, se injumatatesc apoi se scot samburii. Prunele se aseaza cu coaja in jos, peste aluatul din tava si se da tava la copt cca 30 minute la foc potrivit pana se rumeneste usor. Se taie prajitura in patrate,dupa ce s-a racit si dupa ce am pudrat-o bine cu zahar vanilat.
Pofta buna!
O reteta propusa de: anisoara ursan (anutza67)
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
Activități de Paște 2023 în Veranda Mall: vino să vezi ce surprize aduce Iepurașul în acest an!
5 Creme tartinabile vegetale și sănătoase, care vor schimba definiția micului dejun sau a gustărilor
Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park
Garbo
Ultima actualizare: 9 Septembrie 2020 @ 03:09
Garbo - Arta de a trăi frumos!
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor
Cei 6 supereroi: Poveștile celor șase copii care au învins, chiar și la 540 de grame de viață. Aparatura medicală de ultimă generație îi ajută pe prematuri să meargă acasă