O prajitura delicioasa si foarte usor de realizat!

Timp de preparare: cca 45 minute

Dificultate: medie

Ingrediente:

  • 200 g unt sau margarina,
  • 3 oua,200 g zahar,
  • esenta sau un plic de zahar vanilat,
  • 200 g faina,
  • o lingurita de amoniac stins cu suc de lamaie,
  • 1,5-2 kg prune coapte,
  • 50 g zahar pudra cu aroma de vanilie

Mod de preparare:
1.Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul la viteza maxima, se adauga si esenta sau zaharul vanilat, se incorporeaza cate un ou, se stinge amoniacul cu suc de lamaie sau un strop de otet si se adauga si el si la urma se toarna presarata faina. Se omogenizeaza bine amestecul apoi se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt.

2.Se curata prunele, se spala, se sterg, se injumatatesc apoi se scot samburii. Prunele se aseaza cu coaja in jos, peste aluatul din tava si se da tava la copt cca 30 minute la foc potrivit pana se rumeneste usor. Se taie prajitura in patrate,dupa ce s-a racit si dupa ce am pudrat-o bine cu zahar vanilat.
Pofta buna!


O reteta propusa de: anisoara ursan (anutza67)
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Activități de Paște 2023 în Veranda Mall: vino să vezi ce surprize aduce Iepurașul în acest an! 5 Creme tartinabile vegetale și sănătoase, care vor schimba definiția micului dejun sau a gustărilor Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri