IN ACEST ARTICOL:
Este o prajitura care te racoreste intr-o zi calduroasa de vara, o prajitura usor de preparat atunci cand vrei sa-i surprinzi pe cei dragi

Timp de preparare: 1 - ore

Dificultate: redusa

Ingrediente:

Blat:

  • 6 oua
  • 250 gr zahar
  • 300 gr faina
  • 10 linguri apa
  • 1 praf de copt

Crema:

  • 6 oua,
  • 12 linguri de zahar,
  • 1 pachet de unt,
  • esenta de rom sau vanilie

Pentru ornat:

  • fructe din compot(piersici) si

Crema de lamaie:

  • 4 oua
  • 300 grame zahar
  • sucul a 3 lamai
  • coaja rasa a 2 lamai
  • 100 grame unt
  • frisca

Mod de preparare:

Se bat albusurile cu 10 linguri de zahar, se adauga galbenusurile si faina si se coace cca. 20 min la foc potrivit. Dupa ce se raceste blatul, se taie in doua si se unge cu crema care se face astfel: se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile si se bate cu telul in continuare pe baie de aburi (adica vasul cu continutul se pune pe un alt vas cu apa care fierbe) si se bate 20 min pana se ingroasa, dupa care, cand crema s-a racit, se adauga untul, care in prealabil a fost frecat spuma cu mixerul, si esenta de rom sau vanilie.

Crema de lamaie:
Se bat ouale intregi cu zaharul, se adauga coaja de lamaie, se adauga sucul de lamaie, se adauga untul.

Totul se amesteca pe foc mic pana capata consistenta, cu o spatula de lemn si intr-o cratita de inox
se lasa la racit si se adauga frisca dupa gust.


O reteta propusa de: Liliana Cirpici (lee_lee)

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri