Timp de preparare: 30-45 - min
Dificultate: medie
Ingrediente:
- 6 oua
- 500 ml lapte
- 2 plicuri de praf de copt
- 1 plic de zahar vanilat
- 1 esenta de rom/ vanilie
- Coja de lamaie
- 2 felii de lamaie
- 500 de grame de capsune proaspete ( sau orice alte fructe doriti)
- 200-300 de grame de zahar
- 300 de grame de faina alba
- 1 plic de frisca
- Sare
- Ulei/ unt pentru copt
Mod de preparare:
Se bat albusurile spuma cu putina sare.Separat se amesteca galbenusurile, zaharul vanilat, 300 de ml de lapte, esenta si coaja de lamaie.Se incorporeaza in albusuri,apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt.Se coc pe rand in tigaia incinsa unsa cu ulei sau unt.
Intr-o cratita se pun la fiert capsunile cu zaharul si feliile de lamaie , in jur de 10 minute.Se opresc cateva pentru ornat.
Praful de frisca se bate cu 200 ml de lapte rece.
Pe o farfurie intinsa se pune cate o clatita, se adauga capsunile fierte, pana se formeaza tortul.Deasupra se orneaza cu frisca si capsuni proaspete.
Se serveste rece, cu o limonada cu gheata preparata in casa.
Pofta buna!
O reteta propusa de: simona alexandra (garbo020362)
România se mișcă: primul milion de euro alocat pentru eliminarea barierelor în calea mobilității sociale
Sarcina în adolescență – riscuri și recomandări
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse
România obține patru medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2025!