Timp de preparare: 30-45 - min
Dificultate: medie
Ingrediente:
- 6 oua
- 500 ml lapte
- 2 plicuri de praf de copt
- 1 plic de zahar vanilat
- 1 esenta de rom/ vanilie
- Coja de lamaie
- 2 felii de lamaie
- 500 de grame de capsune proaspete ( sau orice alte fructe doriti)
- 200-300 de grame de zahar
- 300 de grame de faina alba
- 1 plic de frisca
- Sare
- Ulei/ unt pentru copt
Mod de preparare:
Se bat albusurile spuma cu putina sare.Separat se amesteca galbenusurile, zaharul vanilat, 300 de ml de lapte, esenta si coaja de lamaie.Se incorporeaza in albusuri,apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt.Se coc pe rand in tigaia incinsa unsa cu ulei sau unt.
Intr-o cratita se pun la fiert capsunile cu zaharul si feliile de lamaie , in jur de 10 minute.Se opresc cateva pentru ornat.
Praful de frisca se bate cu 200 ml de lapte rece.
Pe o farfurie intinsa se pune cate o clatita, se adauga capsunile fierte, pana se formeaza tortul.Deasupra se orneaza cu frisca si capsuni proaspete.
Se serveste rece, cu o limonada cu gheata preparata in casa.
Pofta buna!
O reteta propusa de: simona alexandra (garbo020362)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară