Timp de preparare: 30-45 - min
Dificultate: medie
Ingrediente:
- 6 oua
- 500 ml lapte
- 2 plicuri de praf de copt
- 1 plic de zahar vanilat
- 1 esenta de rom/ vanilie
- Coja de lamaie
- 2 felii de lamaie
- 500 de grame de capsune proaspete ( sau orice alte fructe doriti)
- 200-300 de grame de zahar
- 300 de grame de faina alba
- 1 plic de frisca
- Sare
- Ulei/ unt pentru copt
Mod de preparare:
Se bat albusurile spuma cu putina sare.Separat se amesteca galbenusurile, zaharul vanilat, 300 de ml de lapte, esenta si coaja de lamaie.Se incorporeaza in albusuri,apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt.Se coc pe rand in tigaia incinsa unsa cu ulei sau unt.
Intr-o cratita se pun la fiert capsunile cu zaharul si feliile de lamaie , in jur de 10 minute.Se opresc cateva pentru ornat.
Praful de frisca se bate cu 200 ml de lapte rece.
Pe o farfurie intinsa se pune cate o clatita, se adauga capsunile fierte, pana se formeaza tortul.Deasupra se orneaza cu frisca si capsuni proaspete.
Se serveste rece, cu o limonada cu gheata preparata in casa.
Pofta buna!
O reteta propusa de: simona alexandra (garbo020362)
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”