Timp de preparare: 30-45 - min
Dificultate: medie
Ingrediente:
- 6 oua
- 500 ml lapte
- 2 plicuri de praf de copt
- 1 plic de zahar vanilat
- 1 esenta de rom/ vanilie
- Coja de lamaie
- 2 felii de lamaie
- 500 de grame de capsune proaspete ( sau orice alte fructe doriti)
- 200-300 de grame de zahar
- 300 de grame de faina alba
- 1 plic de frisca
- Sare
- Ulei/ unt pentru copt
Mod de preparare:
Se bat albusurile spuma cu putina sare.Separat se amesteca galbenusurile, zaharul vanilat, 300 de ml de lapte, esenta si coaja de lamaie.Se incorporeaza in albusuri,apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt.Se coc pe rand in tigaia incinsa unsa cu ulei sau unt.
Intr-o cratita se pun la fiert capsunile cu zaharul si feliile de lamaie , in jur de 10 minute.Se opresc cateva pentru ornat.
Praful de frisca se bate cu 200 ml de lapte rece.
Pe o farfurie intinsa se pune cate o clatita, se adauga capsunile fierte, pana se formeaza tortul.Deasupra se orneaza cu frisca si capsuni proaspete.
Se serveste rece, cu o limonada cu gheata preparata in casa.
Pofta buna!
O reteta propusa de: simona alexandra (garbo020362)
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.