12:07, 8 Iulie 2010 publicat în Retete culinare

Serviti-le puse in suporturi pentru muffins sau direct pe farfurie.

Dificultate: redusa

Ingrediente

Pentru 6 bucati de bezea:

Citeste si:
Cea care eşti
Cea care eşti
  • 1 albus
  • 80 g zahar pudra

Pentru crema:

  • 2 galbenusuri
  • 70 g zahar pudra
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 75 g unt
  • 150 ml smantana pentru frisca

Pentru ornat:

Citeste si:
Citește-le în acest anotimp și Oricând: Cele mai frumoase poezii de...
Citește-le în acest anotimp...
  • nuca de cocos (poate fi si colorata)
  • fistic macinat
  • alune macinate

Mod de preparare:

Bateti albusul spuma tare cu zaharul praf pe bain-marie.
Formati cu pos-ul mici gramajoare pe hartia de copt pusa intr-o tava si dati la cuptorul incins, la foc foarte mic, pana ce albusul se intareste si formeaza deasupra o crusta. Scoateti pe un gratar si lasati la racit.

Pentru acest desert puteti sa cumparati bezele din comert, dupa dorinta.

Crema:

Mixati galbenusurile cu zahar pana devin cremoase si se albesc.
Inglobati, ciocolata topita impreuna cu untul pe bain-marie, bine racorita, apoi frisca batuta.

Imbracati in folie alimentara formele dorite (cel mai bine sa fie micute si pe cat posibil rotunde) si umpleti-le pe jumatate cu crema.

Infigeti in mijlocul fiecarei semisfere cate o bezea, acoperiti-o cu crema, nivelati si petreceti marginile foliei peste forma.
Dati la congelator cel putin 6 ore sau mai bine de seara pana dimineata.

Scoateti-le din congelator si din forme cu 15-20 min inainte de a fi servite si treceti-le, pe unele prin nuca de cocos, pe altele prin fistic, iar pe restul prin alune macinate.

Serviti-le puse in suporturi pentru muffins sau direct pe farfurie.




O reteta propusa de: (delly001450)


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri