Dificultate: redusa
Ingrediente
Pentru 6 bucati de bezea:
Cea care eşti

- 1 albus
- 80 g zahar pudra
Pentru crema:
- 2 galbenusuri
- 70 g zahar pudra
- 100 g ciocolata amaruie
- 75 g unt
- 150 ml smantana pentru frisca
Pentru ornat:
Citește-le în acest anotimp și Oricând: Cele mai frumoase poezii de...

- nuca de cocos (poate fi si colorata)
- fistic macinat
- alune macinate
Mod de preparare:
Bateti albusul spuma tare cu zaharul praf pe bain-marie.Formati cu pos-ul mici gramajoare pe hartia de copt pusa intr-o tava si dati la cuptorul incins, la foc foarte mic, pana ce albusul se intareste si formeaza deasupra o crusta. Scoateti pe un gratar si lasati la racit.
Pentru acest desert puteti sa cumparati bezele din comert, dupa dorinta.
Crema:
Mixati galbenusurile cu zahar pana devin cremoase si se albesc.
Inglobati, ciocolata topita impreuna cu untul pe bain-marie, bine racorita, apoi frisca batuta.
Imbracati in folie alimentara formele dorite (cel mai bine sa fie micute si pe cat posibil rotunde) si umpleti-le pe jumatate cu crema.
Infigeti in mijlocul fiecarei semisfere cate o bezea, acoperiti-o cu crema, nivelati si petreceti marginile foliei peste forma.
Dati la congelator cel putin 6 ore sau mai bine de seara pana dimineata.
Scoateti-le din congelator si din forme cu 15-20 min inainte de a fi servite si treceti-le, pe unele prin nuca de cocos, pe altele prin fistic, iar pe restul prin alune macinate.
Serviti-le puse in suporturi pentru muffins sau direct pe farfurie.
O reteta propusa de: (delly001450)
Grupuri de suport și pentru aparținătorii pacienților cu cancer
Scrisoare deschisă a Directorului executiv UNICEF: Cinci lecții pe care le putem învăța din pandemie
Povestea ta, de ziua noastră
Pot fi obligați părinții să-și trimită copiii la școală dacă există riscul infectării cu COVID?